Čađenović i Bajić državni sekretari u Ministarstvu zdravlja

Ministarka zdravlja za saradnike predložila funkcionera Nove i ljekara iz Instituta za javno zdravlje

37102 pregleda 33 reakcija 31 komentar(a)
Bajić i Ćađenović, Foto: Boris Pejović, Filip Roganović
Bajić i Ćađenović, Foto: Boris Pejović, Filip Roganović

Funkcioner Nove srpske demokratije (Nova) Veljo Čađenović i načelnik Odjeljenja za ishranu i zdravstvenu ekologiju u Institutu za javno zdravlje Borko Bajić biće novi državni sekretari u Ministarstvu zdravlja.

Čađenović i Bojić su potvrdili “Vijestima” da su prihvatili da obavljaju te funkcije u Ministarstvu, na čijem čelu je Jelena Borovinić Bojović.

Čađenović je u Državnoj izbornoj komisiji (DIK) obavljao funkciju sekretara iz reda opozicije.

Bajić je specijalista za higijenu i humanu ekologiju, a u Institutu je od maja 2009. godine. Medicinski fakultet je završio u Podgorici, a specijalizaciju na Medicinskom fakultetu, Instituta za higijenu i medicinsku ekologiju u Beogradu.

Nova Vlada je donijela Odluku o određivanju ministarstava koja mogu imati državne sekretare, pa će neka imati po dva. Državne sekretare po Zakonu o državnoj upravi predlaže ministar, a imenuje Vlada. To bi se, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, moglo očekivati na sjutrašnjoj sjednici Vlade.

Neka od imena koja se pominju za te pozicije su reditelj i bivši član Savjeta RTCG Nikola Vukčević, politikolog i bivši direktor Zavoda za zapošljavanje u Vladi izbornog povjerenja Rade Milošević (GP URA), arhitekta Aleksandar Ašanin... saznaju “Vijesti” iz više izvora.

Vukčević bi trebalo da bude imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu prosvjete, kulture, nauke i sporta, Ašanin u Ministarstvu ekologije urbanizma i prostornog planiranja. Pri MUP-u trebalo bi da budu dva državna sekretara, od kojih je jedan najvjerovatnije Rade Milošević.

Vlada je na konstitutivnoj sjednici imenovala bivšu generalnu direktorku za koordinaciju strategija u Ministarstvu evropskih poslova Zorku Kordić za glavnog pregovarača, a advokata Boža Milonjića za generalnog sekretara Vlade.

Predsjednik kluba poslanika Pokreta za promjene Branko Radulović je na konferenciji za medije kluba PzP, odgovarajući na novinarsko pitanje da li je raspodjelom funkcija po dubini prekršen Sporazum koji su potpisale vladajuće koalicije, kazao da se sporazum svaki dan krši i da “su došli eksperti koji nijesu eksperti”.

Bonus video: