Krivokapić: Nulta tolerancija na korupciju jedan od zadataka Vlade

"Započinju temeljne reforme, kako bi Crna Gora u što kraćem roku postala članica EU. Vjerujemo u evropsku budućnost naše zemlje", kazao je Abazović

28053 pregleda 30 reakcija 24 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 09.12.2020. 20:59h

Samo ona društva i države koje su svele korupciju na najmanju moguću mjeru mogu se zvati demokratskim - nulta tolerancija na korupciju jedan je od zadataka nove Vlade Crne Gore, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je danas, zajedno sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem i predsjednikom Skupštine Crne Gore Aleksom Bečićem, održao video sastanak sa visokim predstavnikom Evropske unije za bezbjednost i spoljnu politiku i potpredsjednikom Evropske komisije Žozepom Boreljom.

Krivokapić je kazao da je važna podrška Crnoj Gori iz Evropske unije.

"Započinju temeljne reforme, kako bi Crna Gora u što kraćem roku postala članica EU. Vjerujemo u evropsku budućnost naše zemlje", napisao je Abazović na Tviteru.

Borelj: Naredne mjesece iskoristiti za reforme

Borelj je, kako je saopšteno iz Evropske službe za vanjske poslove (EEAS), čestitao političkim rukovodiocima na imenovanju i izrazio zadovoljstvo što će nova Skupština i Vlada stabilno nastaviti put Crne Gore ka Evropskoj uniji.

S tim u vezi, pozdravio je predanost novog rukovodstva programu reformi EU, te naglasio da bi mjeseci koji slijede trebalo da se iskoriste za napredak u ekonomskim i političkim reformama, posebno u oblasti vladavine prava.

Borelj je, kako se dodaje, izrazio zadovoljstvo ubjedljivim učinkom Crne Gore u punom usaglašavanju sa pozicijama vanjske i bezbjednosne politike EU, kao i zahvalnost za doprinos Crne Gore misijama i aktivnostima Zajedničke bezbjednosne i odbrambene politike EU.

Visoki predstavnik je ponovio da Evropska unija ostaje posvećena pružanju podrške Crnoj Gori u odgovoru na pandemiju koronavirusa i njene posljedice. U tu svrhu, podsjeća se u saopštenju, Evropska komisija je nedavno najavila veoma značajan Ekonomski i investicioni plan za podršku dugoročnom oporavku Zapadnog Balkana i približavanje regiona Evropskoj uniji.

Bonus video: