Leposavić razgovarao sa Medoks: Ključna dosljedna primjena važećih propisa i standarda

"Ambasadorka Medoks je ministru Leposaviću uputila iskrene čestitke i poručila da vjeruje u uspješnu saradnju između Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore", navodi se u saopštenju

5401 pregleda 6 komentar(a)
Medoks i Leposavić, Foto: Mpa.gov.me
Medoks i Leposavić, Foto: Mpa.gov.me
Ažurirano: 09.12.2020. 20:41h

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić sastao se sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks.

Kako je saopšteno iz Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava, sagovornici su obavili "vrlo konstruktivan i prijatan razgovor u kojem su govorili o brojnim temama iz oblasti vladavine prava i zaštite ljudskih i manjinskih prava".

"Usaglasili su se da je u narednom periodu ključna dosljedna primjena važećih propisa i standarda u ovoj oblasti. Pored želje da se nastavi sa implementacijom postojećih projekata saradnje, ambasadorka je najavila podršku jačanju povjerenja građana u pravosuđe, što je komplementarno sa ciljevima novog ministarstva. Ambasadorka Medoks je ministru Leposaviću uputila iskrene čestitke i poručila da vjeruje u uspješnu saradnju između Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore", navodi se u saopštenju.

"Danas sam razgovarala o mogućoj saradnji sa novim ministrom pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimirom Leposavićem, o antikorupciji, građanskom zakoniku, jačanju kapaciteta i povjerenja u sudstvo, kao i o aktivnoj promociji različitih grupa u društvu", objavila je Medoks na Tviteru.

Bonus video: