DPS: Tvrdnja da je Crna Gora bila pred bankrotom potcjenjuje zdrav razum

"Strani kreditori povjerenje grade na stabilnoj poziciji Crne Gore, investicijama koje se sprovode i ekonomskim temeljima koji su stabilni a postavljeni su za vrijeme vlasti koju je predvodio DPS, dok je opozicija dobacivala iz lagodne pozicije i na svaki način ometala sprovođenje ekonomskog programa", smatraju u DPS-u

10270 pregleda 58 reakcija 58 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS), u nepotpisanom saopštenju tvrdi da se samo tri dana od početka rada nove Vlade Crne Gore i obećanja transparentne komunikacije sa javnošću, "sinoć građani Crne Gore preko jednog provladinog medija obaviješteni da je vlast Crnu Goru zadužila za 750 000 000 eura".

Oni su dodali da gaje nade da je teza premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića da je "sve rađeno u tajnosti" samo nespretna izjava, jer kako kažu "zaduživanje u svakoj državi radi javno i kroz institucije".

Kako tvrde, ukoliko se riječi premijera pokažu tačnim, "onda se to zove organizovani kriminal na štetu države".

U ovoj partiji tvrde i da je teza da je Crna Gora pred bankrotom potcjenjivanje zdravog razuma.

"Licemjerna tvrdnja onih koji su populistički kritikovali politiku zaduživanja, pričali o “dužničkom ropstvu” i “sprženoj zemlji”, da je Crna Gora bila pred bankrotom, predstavljaju potcjenjivanje zdravog razuma. Strani kreditori povjerenje grade na stabilnoj poziciji Crne Gore, investicijama koje se sprovode i ekonomskim temeljima koji su stabilni a postavljeni su za vrijeme vlasti koju je predvodio DPS, dok je opozicija dobacivala iz lagodne pozicije i na svaki način ometala sprovođenje ekonomskog programa", smatraju u DPS-u.

Kako su kazali, zemlji koja je "u bankrotu, se ne daju krediti".

""Sprženoj zemlji" koja je u bankrotu, se ne daju krediti, već samo onoj koja je članica NATO, kandidat za članstvo u EU i postavljena strateški na pravi kolosjek. Iskreno se nadamo da čak ni premijer, iako vjeruje u čuda, ipak ne misli da je ovolika suma novca dodijeljena jer su kreditori i investitori anticipirali sposobnosti njegove vlade", saopštili su iz DPS-a.

Oni su dodali da je u "trideset prethodnih godina Crna Gora uzela četiri milijarde kredita, a nova Vlada jednu petinu tog iznosa za samo tri dana".

Bonus video: