Milošević sekretar za kontrolu rada policije u MUP-u

"Prioritet je u da se Uprava policije pripoji MUP-u i da se ide u smjeru da se što prije reformiše Specijalni policijski tim i formira novi u smislu da za ljude poput Zorana Lazovića neće tu biti mjesta", kazao je Milošević

27853 pregleda 710 reakcija 39 komentar(a)
Milošević, Foto: URA
Milošević, Foto: URA

Za državnog sekretara za kontrolu rada policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) imenovan je danas Rade Milošević (GP URA).

Milošević je "Vijestima" rekao da će njegovo ovlašćenje biti ogromno i usmjerno na rad policije.

"Prioritet je u da se Uprava policije pripoji MUP-u i da se ide u smjeru da se što prije reformiše Specijalni policijski tim i formira novi u smislu da za ljude poput Zorana Lazovića neće tu biti mjesta", kazao je Milošević.

Diplomirani politikolog, kao kadar Građanskog pokreta URA, tokom prelazne Vlade 2016. godine, bio je direktor Zavoda za zapošljavanje.

On je tada uočio niz zloupotreba u Zavodu, pogotovo kada je riječ o bivšim direktorima, bračnom paru Jelić, zatim korišćenju službenih vozila i gubljenju dokumentacije.

Objavio da je bivši direktor Zavoda Zoran Jelić (tada poslanik DPS-a) od sredine 2012. godine do 27. maja 2016 nije dolazio na posao, iako je uredno primao platu kao savjetnik u ZZZCG, na čijem je čelu tada bila njegova supruga Vukica Jelić.

Milošević je protiv bračnog para Jelić podnio krivičnu prijavu zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja i nesavjesnog vršenja dužnosti.