Krivokapić o posjeti Briselu: Afirmacija opredjeljenja Vlade na putu evropskih integracija

„Planirani su i susreti sa predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograd-Priština i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslavom Lajčakom, kao i sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom“, naveli su iz Vlade

11077 pregleda 5 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me

Premijer Zdravko Krivokapić boraviće u utorak i srijedu u posjeti Briselu, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Platformu za posjetu Krivokapića institucijama Evropske unije (EU) i sjedištu NATO-a.

Na sjednici je ocijenjeno da je posjeta Krivokapića Briselu prilika za afirmaciju jasnog opredjeljenja Vlade na putu evropskih integracija Crne Gore i odlučne posvećenosti ispunjavanju obaveza iz evropske agende, kao i spremnosti za jačanje doprinosa Crne Gore NATO-u.

Iz Vlade su kazali da će posjeta biti prilika za predstavljanje prioriteta nove Vlade i koraka koji će se preduzeti u rješavanju izazova u ključnim oblastima - ekonomiji, vladavini prava, borbi protiv COVID-a 19.

„Realizacija prioriteta biće usmjerena na dobrobit svih građana i ujedno temeljena na standardima koje baštini EU“, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su rekli da je planirano da Krivokapić ima susrete sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, visokim predstavnikom EU za vanjske poslove i politiku bezbjednosti Žozepom Borelom.

„Planirani su i susreti sa predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograd-Priština i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslavom Lajčakom, kao i sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom“, naveli su iz Vlade.

Kako je saopšteno, u okviru tačke dnevnog reda Predlozi za razrješenja i imenovanja, usvojeni su predlozi kadrovskih promjena u ministarstvima i odlučeno je da se materijali dostave u redovnoj proceduri do verifikacije zaključaka sa današnje sjednice.

Bonus video: