Krivokapić u utorak popodne sa Stoltenbergom

Generalni sekretar će ugostiti Krivokapića u sjedištu NATO u Briselu

29455 pregleda 801 reakcija 25 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Krivokapić, Foto: Savo Prelević

Premijer Zdravko Krivokapić sastaće se u utorak popodne sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, saopšteno je iz Alijanse.

Stoltenberg će ugostiti Krivokapića u sjedištu NATO u Briselu.

"Sastanak predsjednika Vlade s Stoltenbergom će biti prilika da se ponovi privrženost Crne Gore politikama i vrijednostima Alijanse, kao i izrazi spremnost za jačanje doprinosa Crne Gore aktivnostima NATO-a kao kredibilne i odgovorne saveznice. Takođe, kroz razmjenu mišljenja o globalnoj i regionalnoj bezbjednosnoj situaciji, predsjednik Krivokapić će ukazati na značaj solidarnosti i jedinstva Alijanse u suočavanju sa zajedničkim bezbjednosnim izazovima. U tom kontekstu, posebna zahvalnost će biti istaknuta povodom dosadašnje i predstojeće pomoći NATO-a Crnoj Gori za suočavanje s pandemijom COVID 19," navodi se u predlogu platforme Vlade za posjetu Briselu.

Sa njim u Brisel putuju, između ostalog, i ministarka odbrane Olivera Injac, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i glavna pregovaračica sa Evropskom unijom Zorka Kordić.

Krivokapić će se prilikom dvodnevne posjete Briselu sastati i sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, visokim predstavnikom EU za vanjske poslove i politiku bezbjednosti Žozepom Borelom, predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograd-Priština i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslavom Lajčakom.

Bonus video: