Injac: Saradnja sa Albanijom u oblasti odbrane će biti dodatno unaprijeđena

"Ambasador Kurtezi čestitao je ministarki Injac izbor na odgovornu dužnost i iskazao spremnost da se nastavi i produbi uspješna saradnja u oblasti odbrane između dvije države saveznice. Kurtezi se osvrnuo i na sadržajnu saradnju dvije zemlje u okviru regionalnih inicijativa, što značajno doprinosi jačanju povjerenja"

6416 pregleda 5 komentar(a)
Injac, Foto: Ministarstvo odbrane
Injac, Foto: Ministarstvo odbrane

Saradnja sa Republikom Albanijom u oblasti odbrane će biti dodatno unaprijeđena posebno imajući u vidu naše zajedničke interese i opredjeljenja koje dijelimo kao susjedi i saveznici u NATO, saopštila je ministarka odbrane Olivera Injac nakon sastanka sa ambasadorom Albanije Ridijem Kurtezijem. Injac je ambasadora Kurtezija upoznala sa planovima za buduće aktivnosti u Ministarstvu odbrane.

"Ambasador Kurtezi čestitao je ministarki Injac izbor na odgovornu dužnost i iskazao spremnost da se nastavi i produbi uspješna saradnja u oblasti odbrane između dvije države saveznice. Kurtezi se osvrnuo i na sadržajnu saradnju dvije zemlje u okviru regionalnih inicijativa, što značajno doprinosi jačanju povjerenja", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su naglasili zajedničko uvjerenje da će dvije zemlje uspješno ostvariti napredak u implementaciji evropske integracione agende, uz međusobnu podršku koja će i u narednom periodu predstavljati temelj stabilnosti u regionu

Bonus video: