Srzentić sa Popom: Reforma javne uprave prioritet EU integracija

"U prethodnom periodu smo uložili puno resursa da pomognemo sprovođenje procesa u Crnoj Gori. U narednom periodu je potrebno obezbijediti kontinuitet, posebno u oblasti službeničkog sistema, upravljanja ljudskim resursima, srednjoročnog planiranja“, kazala je Popa

8902 pregleda 6 komentar(a)
Srzentić i Popa, Foto: Gov.me
Srzentić i Popa, Foto: Gov.me

Šefica degecaije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa čestitala je ministarki javne uprave, digitalnog društva i medija Tamari Srzentić stupanje na dužnost, te izrazila uvjerenje da će tokom njenog mandata ostvariti uspješnu saradnju sa institucijama EU, saopšteno je iu Vlade Crne Gore.

Popa je kazala da je jedan od prioriteta EU integracija reforma javne uprave.

"U prethodnom periodu smo uložili puno resursa da pomognemo sprovođenje procesa u Crnoj Gori. U narednom periodu je potrebno obezbijediti kontinuitet, posebno u oblasti službeničkog sistema, upravljanja ljudskim resursima, srednjoročnog planiranja“, kazala je ona.

Dodala je da je EK kroz sektorsku budžetsku podršku podržala reformu javne uprave, te da je u narednom periodu potrebno pripremiti novu strategiju reforme javne uprave.

Srzentić je, kako je saopšteno, iskazala zahvalnost Evropskoj uniji za dosadašnju posvećenosti i podršku Crnoj Gori u ostvarivanju ključnih rezultata u oblasti reforme javne uprave, a posebno za finansijsku podršku za sprovođenje projekata u oblasti digitalizacije javnih usluga.

"Ona je kazala da je pred Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija dosta izazova, te da će u narednom periodu u fokusu ovog ministarstva biti dalja digitalna transformacija javne uprave u skladu sa najboljim svjetskim praksama", kaže se u saopštenju.

Srzentić je kazala da će svoje kontakte, iskustvo koje je isticala u međunarodnim krugovima staviti u funkciju daljeg razvoja Crne Gore, implementacije reforme javne uprave, a posebno u oblasti unapređenja pružanja usluga.

"U narednom periodu želim da povežemo stručnjake iz crnogorske javne uprave sa međunarodnim ekspertima, kako bi napravili najbolji i najefikasniji transfer znanja i iskustava. Cilj je da građanima ponudimo nov pristup i inovatine usluge, te da ih motivišemo da aktivno učestvuju u kreiranju javnih politika“ ocijenila je Srzentić.

Bonus video: