SD Tivat SDP-u: Da li je ovo Tivat kakav ste željeli?

"Ne možemo a da ne pronađemo vezu između ovog događaja sa novom
vladajućom većinom u Tivtu, načinom proslavljanja pobjede na
parlamentarnim i lokalnim izborima, kao i incidentima koji su uslijedili
nakon toga"

7993 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Fotografija koju je dostavio OO SD Tivat, Foto: SD Tivat
Fotografija koju je dostavio OO SD Tivat, Foto: SD Tivat

Zatečeni smo prizorom koji je danas, na vratima jednog ugostiteljskog objekta, sačekao građanke i građane Tivta, kao i sve one koji su se danas našli u Tivtu, saopšteno je iz Opštinskog odbora (OO) Socijaldemokrata (SD) Tivat.

"Kao rođeni Tivćani i ljudi koji su od malih nogu vaspitavani da smo u ovom gradu, ovoj državi, na ovom svijetu svi isti, bez obzira na to kako se ko zvao ili osjećao, prvenstveno osjećamo tugu i sramotu zbog slike koju danas naš grad, Tivat, šalje. Naime, na vratima jednog ugostiteljskog objekta osvanuo je natpis "HAPPY HOURS OD 15-20h DISCOUNT 20% JUST FOR SERBS"", ističe se u saopštenju SD Tivat.

Oni su pitali Socijaldemokratsku partiju (SDP) "Da li je ovo Tivat kakav ste željeli?"

Iz SD Tivat su poručili da "pozivaju nadležne institucije da djeluju na evidentno kršenje Zakona o zabrani diskriminacije, cijeneći da je sada, više nego ikad, potrebno smiriti strasti, spustiti tenzije, a Tivat, pustiti da bude ono što je uvijek bio – topli dom za sve koji u njemu žive i dobar domaćin za sve koji u njega dolaze".

"Ne možemo a da ne pronađemo vezu između ovog događaja sa novom vladajućom većinom u Tivtu, načinom proslavljanja pobjede na parlamentarnim i lokalnim izborima, kao i incidentima koji su uslijedili nakon toga. Zato još jednom pozivamo partiju koja im obezbjeđuje većinu u lokalnom parlamentu, a koja, makar formalno, ne pripada tom korpusu, da još jednom dobro razmisli da li je ovo Tivat kakav su željeli i da li politika koja u našem gradu izaziva ovakve podjele, kakve nijesu viđene ni devedesetih godina, i dalje zaslužuje njihovu podršku. Ako su onakvi kakvima se predstavljaju, onda im nije potrebno puno vremena za razmišljanje. Jer onaj SDP kakav mi pamtimo nikad ne bi ni mogao doći u situaciju da podrži političke subjekte ovakve ideološke profilacije, a još manje da na oba oka žmuri na sve nacionalističke i šovinističke ispade u proteklih par mjeseci kakve Tivat nikad do sad nije vidio", kazali su iz SD Tivat.

Oni su poručili SDP, da ih od njihovih koalicionih partnera, kojima SDP daje podršku za lokalnu vlast, ovakvo ponašanje niti čudi, niti iznenađuje.

"Ali ne želimo i ne možemo da prihvatimo da vi, uzimajući u obzir sve naše razlike i neslaganja, pripadate ovom političkom korpusu u koji se, htjeli vi to da priznate ili ne, svrstavate u ovih par mjeseci. Možda prethodna četvorogodišnja vlast u Tivtu zaista nije bila na visini zadatka, imala je, uostalom, propuste na koje smo i mi kao dio većine upozoravali, ali kao što ste vidjeli u Budvi, Kotoru, tako i u Tivtu SDP i SD ne mogu sa negatorima naše države. Zato od vas tražimo da se jasno odredite – da li je ovo Tivat kakav ste željeli i da li je ovo Tivat kakav ćete, u narednom periodu, nastaviti da podržavate", poručili su iz SD Tivat.

Bonus video: