Danilović: Krivokapić i Borovinić-Bojović nijesu ispoštovali dogovor, Dobričanin trebalo da bude direktor KCCG

"Makar na dva od četiri sastanka koje sam imao sa tadašnjim mandatarom Krivokapićem, aktuelnim predsjednikom Vlade, a jednom i u prisustvu dvojice ljekara, dobio sam uvjeravanje da stučne kvalifikacije dr Vlada Dobričanina govore da je neupitno da će takav profesionalac biti direktor Kliničkog centra"

31919 pregleda 66 reakcija 63 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović

Funkcioner Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, optužio je premijera Zdravka Krivokapića da nije "ispoštovao dogovor" i za direktora Kliničkog centra Crne Gore imenovao doktora Vladimira Dobričanina.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, gostujući u Bojama jutra na Televiziji Vijesti, saopštila je da će novi direktor Kliničkog centra biti neurolog Ljiljana Radulović.

"Makar na dva od četiri sastanka koje sam imao sa tadašnjim mandatarom Krivokapićem, aktuelnim predsjednikom Vlade, a jednom i u prisustvu dvojice ljekara, dobio sam uvjeravanje da stučne kvalifikacije dr Vlada Dobričanina govore da je neupitno da će takav profesionalac biti direktor Kliničkog centra jer "mi, svi zajedno, nemamo boljeg"", naveo je u saopštenju Danilović.

Dodao je da je Ujedinjena Crna Gora, podržala ekspertsku vladu "ne raspitujući se oko kadrova" i vjerujući da je, kako je istakao, "ključni cilj ozdravljenje države i razvlašćivanje nepotističkog DPS-a".

"Dr Dobričanin je naš poslanik, stalno zaposlen u KC Crne Gore, hirurg, i nije bio ni u kakvoj profesionalnoj nuždi da se gura i pošto-poto traži mjesto direktora. Predložila ga je naša UCG po dogovoru koji je postignut sa premijerom. Imao je podršku našeg Kluba poslanika koji je najveći u parlamentarnoj većini. Dobričanin je imao nesumnjivu podrušku i makar još jednog pobjedničkog poslaničkog kluba. Novoizabrana ministarka zdravlja Borovinić-Bojović odlučila je, međutim, drugačije, prenebregavajući dogovor političkih subjekata sa premijerom. Na to joj je ukazano i od strane našeg šefa kluba poslanika Slavena Radunovića. Ipak, uzaludno. Kao odgovorni ljudi, nismo ušli u pogubnu svađu koju je neko želio, niti smo prihvatili bilo kakve kompezacije i kombinacije - mi nismo politički trgovci", naveo je Danilović.

Poručio je i da "našim prijateljima, garantujem da UCG neće pokolebati ničije laži u naumu da sačuvamo narodnu pobjedu".

"Strpljivi smo i ozbiljni. Vlada ima našu podršku i nećemo vraćati milo za drago ni kroz sujetu, ni iz povrijeđenosti. Politika za nas nije brlog i pazarište. Nećemo, međutim, biti ni nedostojni klimoglavci. Politika je i način življenja i način mišljenja. Uvijek ćemo imati u vidu prije svega vas koji ste decenijama sanjali i dosanjali pobjedu", naveo je između ostalog Danilović.

Bonus video: