Skupština Demosa u nedjelju

Iz te partije je saopšteno da će način održavanja Skupštine biti prilagođen epidemiološkim uslovima i mjerama koje su na snazi u zemlji

8875 pregleda 2 komentar(a)
Logo, Foto: Demos
Logo, Foto: Demos

Skupština Demosa, na kojoj će biti izabrani stranački organi, Glavni odbor i predsjednik stranke, biće održana u nedjelju.

Iz te partije je saopšteno da će način održavanja Skupštine biti prilagođen epidemiološkim uslovima i mjerama koje su na snazi u zemlji.

Zato je, kako su kazali, predviđeno da u radu Skupštine učestvuje 105 delegata.

„Način funkcionisanja i specifičan rad Skupštine neće ugroziti demokratski karakter rasprave i odlučivanja“, poručili su iz Demosa.

Prema njihovim riječima, izabrani delegati će biti povezani putem aplikacije ZOOM iz više opština, odakle će izraziti stavove i glasanje u ime sjeverne, srednje i primorske regije.

„Usvojene odluke i snimljen cijeli rad Skupštine predstavljaće arhivski i javni dokument o održanoj skupštini stranke“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će biti razmatrani rad stranke između održavanja dvije Skupštine, izmjene Statuta stranke i predlog političke deklaracije.

„Na sjednici Skupštine će biti izabrani stranački organi, Glavni odbor i predsjednik stranke, na osnovu predloga opštinskih odbora i slobodnih pojedinačnih kandidatura“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: