Radulović: Odbornik Pejović da barata činjenicama

Radulović podsjeća Pejovića “da je ta ista Vlada, u periodu eskalacije epidemije koronavirusa usvojila tri paketa mjera pomoći, a samo trećim paketom mjera u cilju podrške turističkoj privredi odobrila je kratkoročne sanacione mjere u iznosu od 83.350.000 eura”

6651 pregleda 14 komentar(a)
Radulović, Foto: DPS
Radulović, Foto: DPS

Odbornica opozicionog DPS u budvanskom parlamentu Andrea Radulović odbacila je tvrdnje odbornika Demokrata Mijomira Pejovića koje je juče iznio tokom skupštinskog zasijedanja da je Vlada Crne Gore ubila budvanski turizma a porodice zavila u crnu.

“To što vječiti lokal-opozicionar, Miomir Pejović, duže od deset godina grije odborničku klupu bez nade da će makar i na zalasku karijere ući u igru - to je njegov problem.Ali kada govori o rezultatima Vlade Crne Gore u periodu 2016-2020, podsjećam ga da je upravo u mandatu te Vlade ostvaren jedan od najuspješnijih rezultata u istoriji crnogorskog turizma i zabilježena rekordna posjeta od 2,6 miliona turista i 14,5 miliona noćenja. Prihodi od turizma uvećani su u odnosu na 2016. za oko 250 miliona eura, dok je prosječno evidentirani rast noćenja do izbijanja pandemije iznosio preko 1 milion, svake godine mandata. U toku 2019, svake sedmice je otvaran po jedan novi hotel, odnosno preko stotinu hotela za prve tri godine mandata”, navela je u saopštenju Radulović.

Ona podsjeća Pejovića “da je ta ista Vlada, u periodu eskalacije epidemije koronavirusa usvojila tri paketa mjera pomoći, a samo trećim paketom mjera u cilju podrške turističkoj privredi odobrila je kratkoročne sanacione mjere u iznosu od 83.350.000 eura”.

“ Za reprogram postojećih kredita i subvencionisanje kamata opredijeljeno je čak 24 miliona eura. Podsjećam odbornika Pejovića da je i Opština Budva, za vrijeme dok je on kovao plan blokade saobraćajnica svog rodnog grada, u saradnji sa Vladom osmislila najizdašniji paket pomoći za građane i turističku privredu od svih opština u Crnoj Gori. Razumijem da se nekome ko se umjesto zdravih ideja može pohvaliti jedino herbarijumom krivičnih prijava i novinskih članaka koje je lično napisao ili dopisao protiv svojih sugrađana, uvijek priviđa najcrnji scenario. Sa razlogom. Ipak, neka povede računa o činjenicama kada sljedeći put doživi izliv depresije usred budvanskog parlamenta i uz pomoć sopstvene mašte pokuša da građane Budve "zavije u crno"”, zaključuje u saopštenju Radulović.

Bonus video: