Novaković: Neću biti predsjednik SO Bar, ne radi se o borbi za fotelje

"Danas je partija Biram Crnu Goru druga po snazi u opštini i ta nova realnost je morala da se uvaži", rekao je Novaković

7806 pregleda 16 komentar(a)
Novaković, Foto: Biram Crnu Goru
Novaković, Foto: Biram Crnu Goru

Sigurno neću biti predsjednik Skupštine opštine Bar. Možda će naš izbor nekog iznenaditi, ali će, svakako, opravdati ono o čemu stalno govorimo - da je potrebno dati šansu mladima, rekao je Radomir Novaković Cakan, predsjednik partije Biram Crnu Goru.

Novaković je kazao da su svjesni da, nakon svega što se izdešavalo na političkoj sceni u Baru poslije izbora 30. avgusta, mora doći do promjena.

"Danas je partija Biram Crnu Goru druga po snazi u opštini i ta nova realnost je morala da se uvaži. Želim da istaknem da se ne radi o borbi za fotelje, barem kada se radi o partiji kojom rukovodim. Dokazali smo to nebrojeno puta od osnivanja. Pokazaćemo to i sada. I to ne samo deklarativno, što je često običaj među akterima političke scene u Crnoj Gori. Jer, mladi imaju znanje, energiju, volju za promjenama, a ne dobijaju priliku da to i pokažu", rekao je Novaković.

Istakao je da partija ostaje privržena svojim stavovima koje zastupa od prvog dana - "mi nismo ni srpska, ni crnogorska, ni muslimanska ni bošnjačka ni albanska stranka."

"Mi smo građanska stranka posvećena napretku Bara i Crne Gore. U ova krizna vremena kada se borimo sa ekonomskom krizom, ali i pandemijom koja je zavladala našim životima, potrebno je tragati za novim rješenjima. Ubijeđeni smo da će oni koje mi budemo predložili doprinijeti napretku našeg grada", zaključio je Novaković.

Bonus video: