DPS Prijestonice: Na vrata kuće članice našeg Izvršnog odbora zaheftali srpsku zastavu

"Ovaj i slični događaji, koji su učestali posljednja tri mjeseca, pokazuju nam da je Crna Gora pred ozbiljnim izazovom da brani fundamentalne vrijednosti na kojima je izgrađena - multietničnost, tolerancija i antifašizam"

12566 pregleda 84 reakcija 84 komentar(a)
Fotografija koju je dostavio DPS Prijestonice, Foto: DPS Prijestonice
Fotografija koju je dostavio DPS Prijestonice, Foto: DPS Prijestonice

Odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Prijestonice tvrdi da su za sada nepoznati počinioci na vrata kuće članice njihovog Izvršnog odbora, Vesne Lagator-Pijevac, zaheftali srpsku zastavu sa 4S.

"Najoštrije osuđujemo provokaciju usmjerenu prema članici našeg Izvršnog odbora, Vesni Lagator - Pijevac i njenoj porodici. Ovaj i slični događaji, koji su učestali posljednja tri mjeseca, pokazuju nam da je Crna Gora pred ozbiljnim izazovom da brani fundamentalne vrijednosti na kojima je izgrađena - multietničnost, tolerancija i antifašizam. Smatramo da je ovakvo ponašanje pristalica nove svetosavske vlasti, koji su inspiraciju pronašli u političkom ambijentu i destruktivnoj ideologiji kleronacionalizma, koja ništa dobrog nije donijela regionu poslednjih 30 godina, sramna i za osudu svih istinskih rodoljuba koji žele da žive u građanskoj, multietničkoj i evropskoj Crnoj Gori", ističe se u saopštenju DPS Prijestonice.

foto: DPS Prijestonice

Oni su dodali da pitaju "predstavnike nove parlamentarne većine, a posebno takozvanog "građanskog" pokreta URA, da li je ovo slobodna Crna Gora o kojoj govore mjesecima?"

"Da li je ovo slobodna Crna Gora, u kojoj se neugodno osjećaju Crnogorci i svi oni građani koji je doživljavaju kao svoju domovinu? I da li je ova provokacija uvod u nešto drugo, nešto što smo, na žalost, prije tri decenije, svi u regionu osjetili na svojoj koži?", zaključuje se u saopštenju DPS Prijestonice.

Bonus video: