Milačić: S kojim pravom upirete prstom vi koji ste u Dubrovniku sve spržili u ratu koji nije imao nikakvog smisla

On je rekao da DPS, “manirom vječitog muljatora” i danas pokušava da zamuti i uprlja rad i put nove Vlade, “zaboravljajući da je sam do vrha uprljan neistinom i takav na izborima kažnjen za nebrigu o Crnoj Gori”

14039 pregleda 229 reakcija 62 komentar(a)
Milačić i Savović, Foto: Prava Crna Gora
Milačić i Savović, Foto: Prava Crna Gora

Demokratska partija socijalista (DPS) pokušava da zamuti i uprlja rad nove Vlade, kazali su iz Prave Crne Gore.

Iz te stranke reagovali su povodom saopštenja DPS-a u kome se navodi da je savjetnik premijera Zdravka Krivokapića za unutrašnju politiku Željko Savović prošle godine palio NATO zastavu na centralnom podgoričkom trgu.

“Ovakva reakcija onih koji su mrzjeli i palili ne samo zastave, već i države i gradove, i to ne samo tuđe, već i svoje, dolazi u trenutku kada je Savović, u skladu sa pozicijom koju ima u Vladi, upravo ovih dana krenuo u preispitivanje brojnih manipulativnih odluka bivše vlasti, u prvom redu nezakonitih i tajnih podjela stanova državnim funkcionerima”, kazao je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Prema njegovim riječima, iako je DPS prešao u opozicione klupe, još uvijek nije prepoznao ono za šta su ga njihovi glasači najviše kaznili.

“Da politika izvrtanja istine i podmetanja više nigdje ne prolazi, politika neistine je vaša sadašnjost, ali je prošlost Crne Gore”, kazao je Milačić u reagovanju.

On je rekao da DPS, “manirom vječitog muljatora” i danas pokušava da zamuti i uprlja rad i put nove Vlade, “zaboravljajući da je sam do vrha uprljan neistinom i takav na izborima kažnjen za nebrigu o Crnoj Gori”.

“Nije Savović palio NATO zastavu, zapalio sam je ja, DPS dušebrižnici, za šta ga optužujete u saopštenju koje nije ni potpisano, kako i priliči vama, političkim kukavicama, on se borio i bori se da se ne zaborave nevino stradale žrtve Crne Gore, one koje vi ne spominjete, one koje ste vi i mrtve zaboravom još jednom sahranili”, kazao je Milačić.

On je upitao sa kojim pravom se DPS javlja “da neistinom optužujete da je neko nešto palio, pa upirete prstom u čiste ljude”.

“Vi koji ste lično u Dubrovniku ne palili, već sve spržili u ratu koji nije imao nikakvog smisla, u vašem ratu za mir, sa kojim pravom se javljate da upirete prstom u ljude koji nikom ništa nisu ukrali, koji su živjeli od svog rada, dok ste vi krali pa trošili sve njihovo, mislite li sada kada ste prošli da su nestale i vaše krađe”, kazao je Milačić.

On je rekao da je posrijedi samo blijedi pokušaj “onih koji su spaljivali ljudske sudbine”.

“Iza kojih su ostale deportacije, mučenja, građanski rat, nerasvijetljena ubistva, klanovi, šverc i ogromna krađa i uništenje nacionalnih resursa, iza kojih je ostala pusta privreda i kultura, a pune grobnice i dosijei, da i nakon političke smrti, stvaraju podjele i spriječe potpuno rasvjetljavanje svojih nepočinstava”, zaključio je Milačić.

Bonus video: