osudili incident sa zastavama na vratima lagator-pijevac

Cetinjska URA: Podjele i nacionalizam posljedica politike prethodnog režima

"Duboko vjerujemo u to da kojim slučajem iza institucija i političkih djelatnika, koji su više decenija oblikovali političku scenu u Crnoj Gori, stoji aktivan rad na pomirenju unutar društva, a ne sasvim nešto suprotno, danas ne bismo imali problema sa nacionalizmom", saopšteno je iz cetinjske URE

7691 pregleda 59 reakcija 40 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Oštro osuđujemo svaki incident koji iskače iz okvira multinacionalne, multietničke, multikulturalne i antifašističke Crne Gore, saopštili su iz cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA povodom nedavnog incidenta sa srpskom zastavom na vratima kuće Vesne Lagator - Pijevac na Cetinju.

Kako su kazali iz te parije, aktivno se bore za Crnu Goru u kojoj će svi njeni državljani imati ista prava i obaveze.

"Duboko vjerujemo u to da kojim slučajem iza institucija i političkih djelatnika, koji su više decenija oblikovali političku scenu u Crnoj Gori, stoji aktivan rad na pomirenju unutar društva, a ne sasvim nešto suprotno, danas ne bismo imali problema sa nacionalizmom. Ipak, s obzirom na to da je onima koji su krojili političku scenu glavno političko sredstvo bilo nacionalizam, današnje podjele ne treba da čude. One su posljedica upravo toga”, istakli su iz cetinjske URE.

Iz te partije su kazali i da su ponosni na petogodišnje djelovanje, uprkos svim pritiscima sa kojima su se susreli tokom tih godina.

"Ostali smo dosljedni svim principima na kojima se zasnivao naš rad od 2015. godine. Postali smo smetnja svakom nacionalizmu, korupciji i kriminalu u zemlji. Uprkos svim ucjenama i pritiscima režiranim u kuhinji bivšeg režima, kojima su oni pokušali naći izlaz za svoj izborni poraz i ogroman gubitak biračkog tijela, naš rad prepoznali su mnogi časni, pošteni i nepotkupljivi Cetinjani”.

O pojmu sloboda, napominju iz cetinjske URE, pojedini iz bivše vlasti će morati više da nauče.

"Njihove zamjene teza samo vrijeđaju prosječnu inteligenciju čovjeka. Za razliku od pojedinih, pokret URA nema iza sebe krvave ruke, nepočinstva, pljačku, ucjene, niti raspirivanje mržnje. Oni, koji doduše nijesu vrijedni pomena, će dobro morati da se zagledaju u svoje dvorište, na što im je i ukazao njihov predsjednik prije par dana. Mi im od srca želimo srećnu političku penziju”, zaključuju iz cetinjske URE.

Preporučujemo za Vas