SNP: "Monteput" od 30. avgusta izmišlja radna mjesta, zaposlili sinove visokih funkcionera DPS...

"U ovom privilegovanom kolektivu, godinama i na pravdi Boga naplaćuju prolaz kroz tunel "Sozina", iako je ta investicija otplaćena prije par godina"

4608 pregleda 12 komentar(a)
SNP, Foto: SNP
SNP, Foto: SNP

Ovih dana slušamo žalopojke partija iz bivšeg vladajućeg režima, kako nova vlast planira zapošljavanje svojih kadrova po dubini, saopšteno je danas iz Socijalističke narodna partije (SNP).

"Ali, ono što su radili bivši vlastodršci i njihovi sateliti sa dovođenjem svojih rođaka, kumova, prijatelja, prevazilazi sve do sada viđeno. Jedan od primjera je preduzeće "Monteput", a slučajevi partijskih zloupotreba u toj državnoj kompaniji, kao da su birani iz starih rubrika „Vjerovali ili ne”. U ovom privilegovanom kolektivu, godinama i na pravdi Boga naplaćuju prolaz kroz tunel "Sozina", iako je ta investicija otplaćena prije par godina. Umjesto da poslušaju glas javnosti da se građanima Bara, a posebno Crmnice omogući popust, zato jer mnogi svakodnevno odlaze na posao pa im za prolazak kroz tunel često ode i trećina ili četvrtina dohotka, oni su razmišljali o svojim privilegijama", ističe se u saopštenju SNP.

Oni su dodali da pod izgovorom da se pripremaju za budući autoput, u toj kompaniji je za posljednje četiri godine više nego dupliran broj uposlenih, tako da je broj sa 75, porastao na oko 150 radnika.

"Smatrajući je svojim plijenom, Bošnjačka stranka je uhljebila veliki broj svojih članova, mnogo više nego što je to radila Demokratska partija socijalista (DPS), dok je to bio njen plijen. Glavni kriterijum bio je da si član stranke, a da li i koliko treba radnika, to je manje važno. Naravno, ovi eksperti su se trudili da normativnim aktima prate svoj "napredak" pa su za posljednjih pet godina, napravili četiri sistematizacije radnih mjesta, ponekad im tepajući da su "dopune" i tome slično", kazali su iz SNP.

Iz te partije poručuju da su sada aktuelne hitne izmjene kolektivnog ugovora, sa željom osiguranja debelih otpremnina u slučaju da budu zamijenjeni mjerama nove Vlade.

"Naročito je ovo ponašanje kulminiralo nakon 30. avgusta ove godine, kada su zatečeni porazom počeli haotično da tonu još dublje. Izmišljaju se radna mjesta, šefova i šefčića na svaka dva-tri radnika, posao dobijaju bez adekvatnih kvalifikacija, rješenja o zaposlenju političkim gubitnicima i sl. U ovoj kompaniji prema informacijama, zaposlili su i sinove visokih funkcionera DPS-a, sina aktulenog čelnika ANB-a, kao i brataničnu bivšeg premijera. Ovdje je brzometno dobio mjesto predsjednika Odbora direktora, Nikola Divanović, kratkotrajni predsjednik budvanske opštine. Izvršnom direktoru Jonuzu Mujeviću je nakon parlamentarnih izbora, produžen ugovor na još godinu dana, nakon što mu je istekao prije mjesec dana", piše u saopštenju SNP.

Oni poručuju da su jasne namjere čelnika ovih i ostalih državnih institucija, agencija, uprava, preduzeća i sličnih.

"Cilj je da se "upumpa" što više radnika, optereti buduća vlast očiglednim balastima, potroši što više novca, kako bi je teret "vađenja" napravio nesposobnom i neuspješnom, bez obzira što je odlazeća vlast opljačkala svoj narod, dovela ga u dužničko ropstvo i na duži rok zadužila buduće generacije. Patriotski nema šta", zaključuje se u saopštenju SNP.

Bonus video: