Radulović: Crna Gora čvrsto ostaje na evropskom i evroatlantskom kursu

Radulović je zahvalio Hrvatskoj na svesrdnoj podršci tokom predsjedavanja Savjetom Evropske unije, tokom kojeg je, uprkos brojnim izazovima unutar Unije, Crna Gora otvorila posljednje pregovaračko poglavlje

5017 pregleda 3 komentar(a)
Radulović, Foto: Mfa.gov.me
Radulović, Foto: Mfa.gov.me

Crna Gora čvrsto ostaje na evropskom i evroatlantskom kursu, poručio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović u razgovoru sa šefom diplomatije Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.

Radulović je kazao da su Crna Gora i Hrvatska dobri susjedi, prijatelji i saveznici u okviru NATO-a i da je sadržajna saradnja dvije države osnažena zajedničkim vrijednostima.

"Na toj liniji, naglasio je da Crna Gora čvrsto ostaje na evropskom i evroatlantskom kursu", navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Radulović je zahvalio Hrvatskoj na svesrdnoj podršci tokom predsjedavanja Savjetom Evropske unije, tokom kojeg je, uprkos brojnim izazovima unutar Unije, Crna Gora otvorila posljednje pregovaračko poglavlje.

On je naglasio da je bliska i sadržajna saradnja sa Hrvatskom visoko na vanjskopolitičkoj agendi Crne Gore.

Grlić Radman je, čestitajući Raduloviću stupanje na dužnost, pozdravio opredijeljenost nove Vlade da nastavi vanjskopolitički pravac i iskazao nedvosmislenu podršku Hrvatske.

Govoreći o bilateralnim pitanjima, Grlić Radman je istakao da dvije države zajedničke teme rješavaju u duhu dobrosusjedske saradnje.

Iz MVP su kazali da su sagovornici dogovorili nastavak otvorene i intenzivne komunikacije o svim aspektima bilateralne saradnje.

"Na toj liniji, Grlić Radman je uputio poziv Raduloviću da u što skorijem periodu posjeti Zagreb, što će biti prilika da dodatno razmotre mogućnosti unapređenja odnosa Crne Gore i Hrvatske“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: