URA: Nikšić ne oprašta neispunjena obećanja

Iz GP URA su poručili građanima Nikšića da se "ne zavaravaju" obećanjima predsjednika države

3095 pregleda 13 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Nikšićki odbor Građanskog pokreta URA prokomentarisao je nedavnu posjetu predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića tom gradu, poručivši da Nikšić ne oprašta "iznevjerena očekivanja i neispunjena obećanja".

"Najnovija DPS bajka o velikom povratku izmišljena je u predizborne svrhe za građane i građanke Nikšića, a kao i sve bajke prepuna je čudesa, ali i čudovišta. U Nikšić, umjesto predsjednika svih građana, dojezdio je predsjednik samo i isključivo DPS-a, i bacio se u predizbornu kampanju, ne hajući za kontinuitet u zloupotrebi državne funkcije i resursa“, saopštili su iz nikšićkog odbora URE.

Iz te partije su osvrnuli su se na izjavu Đukanovića da je u Crnoj Gori za njegovih 30 godina urađeno više nego u bilo kojih 30 godina u crnogorskoj istoriji. "Zbilja konkurenciju nemaju u 'uspjelim privatizacijama', što će reći u besomučnoj pljački svega što je socijalistička Jugoslavija stvorila“, navodi se u saopštenju.

Napominju da su predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović i lokalni kadrovi pravilno procijenili i shvatili da svog predsjednika moraju uključiti u „poslednju svoju igru, u lokalnu kampanju koja je za njih postala sudbinska“. "Biće tužno gledati ga kako obigrava nikšićka sela i prigradska naselja u pokušaju da izmoli koji glas, na račun stare slave. Postizborni lajtmotiv DPS diskursa postala je prijetnja građanskim ratom, koji bi njihov predsjednik najradije započeo u Nikšiću, gdje je za trideset godina proizveo najviše domaćih izdajnika, kojima je pokušao da ogadi državu, izjednačavajući je sa sobom“.

U GP URA traže od, kako su kazali, "doživotnog predsjednika DPS-a", u ime svih Nikšićana da prebroji "svoje milione i da javno prizna koliko ih ima“.

"Dolazi novo vrijeme i novi ljudi koji se ne prodaju za njegove milione. Zato će i pokušati u Nikšiću da ubaci svoje igrače u opozicione redove. Ali nek dobro upamti da URA neće dozvoliti mafijašima i ratnim zločincima, u koju god se zastavu umotavali, da zagađuju politički prostor. 'Kvalitet politike' DPS-a i njihovog lidera nikome više nije tajna, pa i oni koji će ih ponovo glasati, u strahu od gubljenja države, ne mogu reći da ne znaju za kakav kvalitet glasaju – za Jeliće, za koverat, za Telekom, za sva ona oteta imanja mladića koji je u džemperiću stupio na političko tržište, a nije imao čak ni 'površne informacije sa interneta', nego samo instrukcije svog mentora Slobodana Miloševića“, kazali su iz nikšićke URE.

Istakli su i da bivšoj opoziciji, a sadašnjoj vlasti, u koju spada i URA, nikad nije ni bila namjera da se takmiči u Đukanovićevoj političkoj disciplini, niti da nastupa na "njegovom političkom tržištu". "Đukanović, inače nadaleko poznat po opskurnom i dubokom poznavanju podzemnih voda crnogorske, balkanske i evropske politike, nije predsjednik svih građana, a njegova umiješanost u brojne afere, kao i ogromno lično bogatstvo nijesu preporuka za prestižnu funkciju predsjednika Crne Gore. Ovim putem tražimo njegovu neopozivu ostavku, jer je svojim agresivnim ponašanjem i huškačkom retorikom pokazao da je nije dostojan“.

Đukanović se, kako su ocijenili, sada “udvara“ i zelenim politikama. "Nikšić, u njegovoj bajci predstavljen kao 'svetionik ukupnog društvenog razvoja naše države', od muke je posivio, nikako da pozeleni, iako mu se bivši Gospodar sada udvara i zelenim politikama, prijeteći da će svuda zasaditi drveće i cvijeće“.

Iz URE su poručili građanima Nikšića da se "ne zavaravaju" obećanjima predsjednika države.

"Nije njemu do vaših interesa, dobrobiti niti zelenila, već samo do političkog opstanka. Što svikla – navikla. A navika je čudo, kao čelična košulja, neće ni osjetiti kad ga povuče na dno. U Nikšiću je sve počelo, nek se s anđelima sve i završi u gradu pod Trebjesom, koji ne oprašta iznevjerena očekivanja i neispunjena obećanja. Vidimo se u martu, ako vam iko ostane u partiji“, zaključuju iz nikšićke URE.

Bonus video: