Radulović: Težićemo proširenju bilateralne saradnje sa Palestinom

"Radulović je ukazao je na prostor za dalje unapređenje privrednih veza kroz intenziviranje kontakata dviju privrednih komora, te istakao da će u periodu koji slijedi poseban akcenat crnogorske vanjske politike biti na ekonomskoj diplomatiji, u cilju privlačenja investicija i ubrzavanju ekonomskog oporavka od posljedica globalne pandemije", saopšteno je iz MVP

2757 pregleda 0 komentar(a)
Radulović i Alhantouli, Foto: MVP
Radulović i Alhantouli, Foto: MVP

Šef crnogorske diplomatije Đorđe Radulović izrazio je zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima između Crne Gore i Palestine, naglasivši da će tokom mandata, zajedno sa svojim timom, težiti da dodatno proširi sveukupnu bilateralnu saradnju, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Radulović je održao sastanak sa ambasadorom Palestine Rabijem Alhantoulijem, na kojem je zaključeno da Crna Gora podržava napore u pravcu postizanja trajnog mira, stabilnosti i prosperiteta Bliskog istoka.

"Radulović je ukazao je na prostor za dalje unapređenje privrednih veza kroz intenziviranje kontakata dviju privrednih komora, te istakao da će u periodu koji slijedi poseban akcenat crnogorske vanjske politike biti na ekonomskoj diplomatiji, u cilju privlačenja investicija i ubrzavanju ekonomskog oporavka od posljedica globalne pandemije. Takođe, Radulović je kazao da bi trebalo proširiti normativnu bazu bilateralnih odnosa, prevashodno kroz finalizovanje sporazuma koji su već u procesu pregovaranja, kao i da bi trebalo upriličiti političke konsultacije dva ministarstva vanjskih poslova, što bi predstavljalo odličnu priliku za adresiranje važnih tema iz bilateralnog domena", kazali su iz MVP.

Kako navode, ambasador Alhantouli je čestitao ministru Raduloviću stupanje na dužnost u veoma važnom trenutku za Crnu Goru i izarzio nadu da će komunikacija i saradnja sa novimenovanim crnogorskim zvaničnicima ostati na visokom nivou.

"Istakao je da su temelji bilateralne saradnje veoma dobro postavljeni tokom prethodnih godina, te dodao da će i u nastavku svog mandata posvećeno raditi na osnaživanju bilateralne saradnje i identifikaciji prostora za produbljivanje bilateralnih veza, s posebnim fokusom na privredu i trgovinu. Sagovornici su, takođe, razmijenili mišljenja o nizu aktuelnih bliskoistočnih pitanja. Na toj liniji, ministar Radulović je ponovio da je pozicija Crne Gore po ovom pitanju, takođe, usklađena sa Evropskom unijom, naglasivši da prepoznajemo i podržavamo potrebu da se, uz podršku međunarodne zajednice, iznađe održivo i pravedno rješenje u pravcu trajnog mira, stabilnosti i prosperiteta Bliskog istoka", zaključuje se u saopštenju MVP.

Bonus video: