Janković: Snažna podrška Austrije evropskom putu Crne Gore

Ona je kazala da je zadovoljna saradnjom dvije države u oblastima odbrane i unutrašnjih poslova, kao i na multilateralnom planu kroz uzajamnu podršku kandidaturama u međunarodnim organizacijama

5200 pregleda 0 komentar(a)
Janković i Radulović, Foto: MVP
Janković i Radulović, Foto: MVP

Austrija snažno podržava evropske aspiracije Crne Gore, kazala je ambasadorka te države Ana Janković na sastanku sa ministrom vanjskih poslova Đorđem Radulovićem.

Janković je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), čestitala Raduloviću stupanje na dužnost i pozdravila kontinuitet vanjske politike.

“Austrija snažno podržava evropske aspiracije Crne Gore”, rekla je Janković, ukazujući i na značaj integracije cjelokupnog prostora Zapadnog Balkana u Evropsku uniju (EU).

Ona je kazala da je zadovoljna saradnjom dvije države u oblastima odbrane i unutrašnjih poslova, kao i na multilateralnom planu kroz uzajamnu podršku kandidaturama u međunarodnim organizacijama.

Radulović je naglasio da Crna Gora ostaje na istom vanjskopolitičkom kursu, sa fokusom na intenziviranje pregovora sa EU, kredibilno članstvo u Alijansi i dobrosusjedsku saradnju.

On je zahvalio na kontinuiranoj podršci evropskoj integraciji Crne Gore od početka reformskih procesa, i ocijenio da Austrija predstavlja uzor u tom kontekstu.

Radulović je ponovio neupitnu posvećenost Crne Gore ispunjavanju kriterijuma za članstvo u EU, i ukazao na značaj obezbjeđivanja ekspertske pomoći u pojedinim pregovaračkim poglavljima.

Iz MVP su kazali da je dogovoren nastavak intenzivne komunikacije, kao i obezbjeđivanje dijaloga na najvišem političkom nivou, što bi, kako se navodi, dodatno potvrdilo nastavak dugotrajnog prijateljstva dvije države.

Bonus video: