danas rasprava o radu policije

Sukob u zgradi opštine Budva: Nasrtali na odbornika DPS

U holu Opštine došlo do verbalnog sukoba odbornika Iva Gvozdenovića i v.d. direktora Komunalnog Predraga Ivanovića

67458 pregleda 814 reakcija 107 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Ažurirano: 15.12.2020. 16:28h

Odbornici Demokratske partije socijalista napustili su danas sjednicu Skupštine opštine Budva jer nijesu htjeli da slušaju diskusiju vladajućih odbornika, koji su podsjetili šta je sve policija radila građanima i odbornicima dok je DPS bio na vlasti u tom gradu.

U holu je došlo do verbalnog sukoba odbornika Iva Gvozdenovića i v.d. direktora Komunalnog Predraga Ivanovića. Izašli su i odbornici Demokratskog fronta koji su ih razdvojili. Obezbjeđenje Opštine je spriječilo da ne dođe do fizičkog obračuna.

Ivanović je tražio da se Gvozdenović vrati u salu i sluša šta je rađeno građanima.

Gvozdenović, koji je bio u skupštinskoj službi, napustio je zgradu, ali je ponovo došlo do verbalnog okršaja u holu, jer ga je optužio načelnik Službe za naplatu komunalija Ninoslav Kaluđerović za njegovu ulogu u policijskom prebijanju građana.

Na dnevnom redu današnje sjednice je bio izvještaj o radu Centra bezbjednosti Budve za 2019. ali je došlo do burne rasprave.

Budvanska policija pozvala je šefa kabineta predsjednika Opštine , Nikolu Jovanovića , v.d. direktora Komunalnog preduzeća, Predraga Draga Ivanovića da dođu u stanicu kako bi dali izjave, jer je protiv njih odbornik DPS Ivo Gvozdenović podnio prijavu.

To je Vijestima potvrdio Jovanović.

Predsjednik Skupštine opštine Krsto Radović je kazao da im je najavljeno da neće niko doći od predstavnika budvanske policije.

„Nažalost nemamo predstavnike Uprave policije“, kazao je Radović.

Borka Miljković (NSD) kazala je da im je žao što nijesu tu da bi odgovorili na pitanja.

„Gdje su bili i šta su radili od 24. juna do 30. septembra. Da li imaju izvještaj koliko ima povređenih građana, koliko su nanijeli tjelesnih povreda građana koji su branili Ustav i zakon ove države. Otkuda njima pravo da zabrane ulazak u ovaj dom predstavnicima ovoga naroda i da stoje sa dugim cijevima ispred Opštine? Zašto su demolirali kancelarije Opštine? Podsjetiću samo na neke scene, koljeno na vratu sekretara za investcije Mladena Mikijelja, suzavac u djecu sale Mediteranskog sportskog centra... Mi vam ovo nećemo oprstiti i sve ono što su radili. Vjerujem da se više nikada neće svrstavati, jer oni su ovoga ljeta bili DPS, njihova udarna pesnica. Izvinjavam se onim čestitima policijacima. Zahvaljajum se i građanima Budve koji su imali hrabrosti da se suprotstave," kazala je Miljković.

Ivo Gvozdenović ( DPS) je pozvao da se drži dnevnog redu, da se konstatno krši Poslovnik.

Radović mu je kazao da su građani i odbornici prošli tokom ljeta, trpjeli policijsku i svaku drugu torturu, i da obraćanje odbornika je više nego odmjereno u odnosu na ono kako su zaslužili.

Na to se nadovezao Mijomir Pejović ( Demokrate) koji je kazao je da u skupštinskoj sali danas nema policije, a bili su tu 72 dana dok su tukli građane.

„Danas nema nikoga iz policije,a bili su tu 72 dana prisutni tu kada nijesu trebali, kada im nije bilo ni vrijeme ni mjesto. Umjesto da štite građani oni su hapsili naše građane, ovo je bila stanica policije za isleđivanje. Imamo svjedoičanstva ljudi, ali polako otkriće se sve, ta vrsta krivičnih djela ne zastarijeva, da niko ne pomisli da će biti izuzeti. Znamo ko ih ugostio, da su obični policajca bili u Turističkom nasleju Slovenskoj plaži a specijalci u Spledidu. Znamo da je rukovodilac Posebne jedice Miodrag drobac dijelio uveče koverte onim policijcima koji su se istakli u batinjanju građana. Znamo sve, ima čestiutih ppolicijaca koji su svejdoci. Oni su terorisali građane do 30. avgusta, maltretirali su i iživljavali se na građane. Šta bi oni rekli da su se ovdje pojavili i branili“, naglasio je Pejović i obećao: "Svake godine ćemo obilježavati događaj kada su građani tučeni jer su branili izbornu volju. Zbog nasilne promjene vlasti, ovdje je izvršeno nasilje."

Vlado Papan (NSD) kazao je da su policijske marice bile svakoga jutra tokom ljeta bile ispred Opštine.

„Uhapsili su Milana Carevića, nije se znalo đe je bio dva dana, vukli po pločnicima Bata Carevića, Mila Božovića, Mladena Mikijelja, uhapsili su Dragana Božovića, poređali su vatrogasce tamo u stanici ... A vi (DPS) ste ćutali ste to vrijeme. Bacali su bojni otvor na nas, meni je suzavac pao ispod invalidskih kolica. Ne znamo kakvo vas nije sramota da sjedite u tim klupama. Krivo mi je što ljudi iz policije nijesu ovdje, ali ih je očiglendo sramota. Ali ih srećem na ulici i kažem im u lice što mislim“, naglasio je Papan.

Nakon diskusije Papana, odbornici DPS izašli su sa sjednice. Nakon incidenta u skupštinskom holu, sjednica je nastavljena.

Mladen Kažanegra (NSD) je kazao da je Specijalni policijski tim bio uključen u izbore u Budvi.

„Maltretirali su mene, moju porodicu, brata, drugove. Podsjetiću da su specijalci ljetos na terasi lokala ispred bedema Staroga grada, gdje su moje drugove i brata bacili na pločnik posipali pićem, rugali se i slikali i slali te fotografije. Moga brata su pitali šta piješ, pa su mu viski sipali u uvo. Nikada im nećemo ovo oprostiti. Zato ttražim da se ispita porijelo imovine svim policijcima koji rade u policiji u Budvi u proteklih 20 godina, kao i da se ispita porijeklo imovine meni, mojoj porodici , mojim prijateljima, pa da vidimo ko je kriminalac a ko pošten“, naglasio je Kažanegra

Krsto Rađenović (SNP) kazaoa je da ta partije više nikada neće podržati da se bilo šta od strane Opštine pomogne policiji.

„Budva je ljetos ličila na Bejrut. Imali smo teror Veljovića, Lazovića... Pogledajte, onaj dečko Đorđe Đurašević je osuđen 45 dana, a napadnut je na parkingu ispred Opštine od policije. Napadnut je bokser Nikola Sjekloća. Bio sam tu kada je došla jedinica Lazovića, kada su moga školskog druga maltretirali, kao što su maltretirali kažaneggre, Ljubišu, Slovinića... Mislim da će ovo biti kraj režimske polciije u Budvi“, poručio je Rađenović.

Anđela Ivanović (Crnogorska) kazala je da joj je žao što niko nije prisutan iz Uprave policije.Ona se u svojoj diskusiji osvrnula na izvještaj policije i posebno ukazala na porast porodičnog nasilja.

Luka Liješević (Prava Crna Gora) kazao je da je policija ljetos imala uigranu koreografiju dok je pod punom opremom išla budvanskim ulicama.

„Jedan me slučaj baš uznemirio, a to je momak Stefan Raković koji je uzviknuo dok je kordon policijski bio na bulevarom „ne damo svetinje“. Podigao je ruke, nije pružao otpor, ali su ga bacili na asfalt i brutalno je prebijen. Da li će neko odgovarati, da li će neko biti kažnjen za ono što je preživjela majka tog mladića“, pitao je.

Odbornik SDP Mihailo Đurović je ponovio politički stav te partije, da su političke promjene vlasti u maju, bila incijalna kapisla za sva dešavanja.

„Nasilje i ono što se dešavalo ispred Opštine ne služi na čast ni demokratiji ni Upravi policije“, kazao je Đurović.

Radović je prekinuo zasijedanje i objavio da će biti određen nastavak zasijedanja kada neko od Uprave policije bude mogao da dođe.

Preporučujemo za Vas