Injac: Članstvo Crne Gore u NATO proces koji u kontinuitetu iziskuje visok stepen posvećenosti na nacionalnom nivou

Ministarka odbrane saopštila je da dinamična NATO agenda podrazumijeva koheziju, posvećenost, uz ulaganje maksimalnih napora svih zaposlenih odbrambenog sektora, što će doprinijeti da Crna Gora ostane prepoznata kao pouzdan saveznik

11728 pregleda 35 reakcija 9 komentar(a)
Foto: Odbrana.gov.me
Foto: Odbrana.gov.me

Članstvo Crne Gore u NATO, pored već ostvarenih prednosti, proces je koji u kontinuitetu iziskuje visok stepen posvećenosti na nacionalnom nivou.

To je saopštila ministarska odbrane Olivera Injac koja je učestvovala u sastavu zvanične delegacije predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića, u posjeti Briselu.

"Tokom posjete sjedištu Alijanse i Stalnoj Misiji Crne Gore pri NATO, ministarka Injac održala je sastanak sa predstavnicima odbrambenog i vojnog dijela Misije, predstavnicma nacionalnog vojnog dijela Crne Gore pri Savezničkoj komandi za operacije (ACO) u Monsu, kao i oficirima Vojske Crne Gore angažovanim u ACO. Tom prilikom, ministarka je upoznata sa pojedinačnim nadležnostima i najznačajnijim aktivnostima koje Alijansa trenutno sprovodi na odbrambenom i vojnom planu, kao i težišnim zadacima, projektovanim za realizaciju u narednom periodu", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Dodaje se da je Injac upoznata sa razvojem i izradom aktuelnih strateških NATO dokumenata, koncepata i politika, kao i dinamikom njihove implementacije.

"Istakla je da dinamična NATO agenda podrazumijeva koheziju, posvećenost, uz ulaganje maksimalnih napora svih zaposlenih odbrambenog sektora, što će doprinijeti da Crna Gora ostane prepoznata kao pouzdan saveznik. Posebno je naglasila da strategijsko i konceptualno prilagođavanje Alijanse novom bezbjednosnom okruženju treba iskoristiti za kvalitativnu adaptaciju strateških dokumenata i planova odbrane Crne Gore, kao i potpuno zakonsko uređenje oblasti kriznog upravljanja", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Dodala je da će angažman u odbrambenom sektoru zasnovan na profesionalizmu i časnom obavljanju dužnosti uvijek imati njenu punu podršku.

Bonus video: