Knežević: Ako smo mi proruski, onda je Krivokapić najmanje ataman poput Tarasa Buljbe

U uvodnom dijelu „Informacije o rezultatima obveznica na međunarodnom tržištu u 2020. godini” stoji da su dvojica proruskih opozicionih vođa i dva ruska državljanina među 13 lica protiv kojih je podignuta optužnica 2017. godine

23689 pregleda 429 reakcija 39 komentar(a)
Knežević i Mandić, Foto: Luka Zeković
Knežević i Mandić, Foto: Luka Zeković

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević su u zvaničnom dokumentu koji je Vlada usvojila na onlajn sjednici označeni kao - proruske opozicione vođe.

Iako ne stoji njihovo ime i prezime, u uvodnom dijelu „Informacije o rezultatima obveznica na međunarodnom tržištu u 2020. godini” stoji da su dvojica proruskih opozicionih vođa i dva ruska državljanina među 13 lica protiv kojih je podignuta optužnica 2017. godine.

"Ova hapšenja i naknadne optužbe dovele su do bojkota skupštinskih zasijedanja od strane opozicionih partija. U junu 2017. podignuta je optužnica protiv 14 lica, uključujući i dva ruska državljanina i dvojice pro-ruskih opozicionih vođa – navodi se u informaciji, uz konstataciju da je Viši sud u Podgorici izrekao presudu u maju 2019. godine u kojom je proglasio krivim 13 osoba za pokušaj državnog udara", stoji u dokumentu.

Komentarišući ovaj postupak, Milan Knežević je na pres konferenciji podsjetio da se na mjestu nosioca izborne liste umjesto jednog od dva opoziciona "proruska lidera" našao premijer Zdravko Krivokapić.

"U prospektu koji je objavljen u Vladi Zdravka Krivokapića gdje se pravda, odnosno traži novac za zaduženje od 750 miliona eura pominjemo se Andrija i ja kao proruski lideri opozicije u Crnoj Gori. Imajući u vidu da je Andrija Mandić svoje mjesto ustupio Zdravku Krivokapiću sa naše liste, ja bih mogao da kažem da je gospodin Krivokapić naš "lušći tavarišć", znači najbolji drug, jer ako smo mi proruski drugovi u Crnoj Gori onda je Zdravko Krivokapić najmanje ataman poput Tarasa Buljbe", kazao je Knežević.

Bonus video: