Vlada će podržati opoziv sedam ambasadora: "Nanijeli štetu državi"

Diplomata mora prevashodno da zastupa državu, a ne neku partiju ili interesnu grupu, istakao je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić

39731 pregleda 535 reakcija 82 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Vlada će podržati odluku o povlačenju sedam ambasadora, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

“Moram da budem iskren i neću da tajim ništa od građana, to je nešto što će Vlada da podrži. Osnovni kriterijum je bio povlačenje nekarijernih diplomata i diplomata koji su svojim nekorektnim djelovanjem u posljednja tri mjeseca nanijeli štetu, ne Zdravku Krivokapiću ili bilo kojoj političkoj strukturi, nego Crnoj Gori”, rekao je Krivokapić dopisniku TVCG u Briselu.

Diplomata, kako je kazao, mora prevashodno da zastupa državu, a ne neku partiju ili interesnu grupu.

“Cilj je da smanjimo broj političkih diplomata, a povećamo broj karijernih”, kazao je premijer, kako prenosi Portal RTCG.

"Vijesti" su ranije danas objavile da je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović pokrenuo opoziv sedam crnogorskih ambasadora.

Radulović je odlučio da opozive ambasadora Crne Gore u Kini Darka Pajovića, ambasadora u Srbiji Tarzana Miloševića, ambasadorku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanku Jeknić, ambasadora pri Svetoj stolici Miodraga Vlahovića, ambasadorku u Italiji Sanju Vlahović, ambasadora u Bosni i Hercegovini Obrada Miša Stanišića te ambasadorku u Njemačkoj Veru Kuliš.

Šef crnogorske diplomatije je u intervjuu “Vijestima“ ranije ove nedjelje rekao da Vlada nije na sjednici odlučivala koje će ambasadore, politički postavljene, opozvati, ali da će to uraditi vrlo brzo.

Bonus video: