Zoronjić: Ponovno uvođenje dječjeg dodatka velika satisfakcija za politiku naše partije

Zoronjić dodaje i da procjene URA od ranije kazuju da bi uvođenje dječjeg dodatka za svu djecu u Crnoj Gori do navršene 15. godine državu koštalo oko 16, 5 miliona eura

11113 pregleda 986 reakcija 19 komentar(a)
Zoronjić, Foto: URA
Zoronjić, Foto: URA

Najava ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da će čim finansijske prilike dozvole Vlada omogućiti ponovno uvođenje dječjeg dodatka velika je satisfakcija za Građanski pokret URA, saopštila je danas potpredsjednica te partije Suada Zoronjić.

Ona navodi da je URA od osnivanja tačnije od 2015. godine insistirala na ponovno uvođenje dječjeg dodatka kroz izmjene Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti ali da za to nije bilo sluha prethodne vlasti.

“Uvođenje dječjeg dodatka za svu djecu Crne Gore do navršene 15. godine života, značilo bi ogroman korak naprijed u demografskim i populacionim mjerama za državu ali i za izgradnju ustavne odrednice – da je Crna Gora zemlja socijalne pravde”, kazala je Zoronjić.

Zoronjić dodaje i da procjene URA od ranije kazuju da bi uvođenje dječjeg dodatka za svu djecu u Crnoj Gori do navršene 15. godine državu koštalo oko 16, 5 miliona eura.

Bonus video: