Krivokapić: Vlada utvrdila predlog izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Krivokapić je rekao da su predložene izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti prelazno rješenje, a da će raditi na novom zakonu

77980 pregleda 1155 reakcija 103 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Printscreen
Krivokapić, Foto: Printscreen
Ažurirano: 17.12.2020. 21:29h

Premijer Zdravko Krivokapić rekao je da je Vlada danas utvrdila predlog izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Sjutra će ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić imati pres i dati sva potrebna objašnjenja. U tom procesu smo konsultovali sve tradicionalne vjerske zajednice u Crnoj Gori i došli do prihvatljivog rješenja za sve zainteresovane strane", kazao je Krivokapić na pres konferenciji.

Krivokapić je rekao da su predložene izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti prelazno rješenje, a da će raditi na novom zakonu.

Vlada predlog zakona dostavlja Skupštini na usvajanje.

"Ovo nije pitanje odnosa prema crkvi, već prema imovini i ako vi želite da u Crnoj Gori neko može da vašu kuću koju ste gradili vi na vašem imanju, nekim zakonom prepiše na državu i da se vi dokazujete u tom dijelu, onda se mi razlikujemo u stavovima. Ja ne pričam ni o jednoj pojedinačnoj crkvi, a nas je ministar pravde infomisao da je sa svim zajednicama imao razgovore . Da li je moguće sve ugraditi, nije, ali ja sam i komesaru Oliveru Varheljiju rekao da je ovo prelazno rješenje koje omogućava da imovina bude zaštićena a da ćemo raditi na novom Zakonu koji će biti po najvećim mogućim standardima i on je rekao da bi vrlo rado podržao ekspertsku priču koja dolazi iz Evrope i na taj način riješio naše probleme", rekao je Krivokapić odgovarajući na pitanje da li je razgovarao i sa predstavnicima CPC.

Bonus video: