Abazović: Vukšić dobro rješenje, očekujemo brzo kompetetivan konkurs za direktora UP

"Niko nema više nikakvu dilemu i u drugom koraku će pripadnici manjinskih naroda željeti da se involviraju u državnu upravu i nadam se da će taj vještački jaz da se smanji i na kraju eliminiše", kazao je Abazović

52888 pregleda 353 reakcija 68 komentar(a)
Abazović, Foto: Savo Prelević
Abazović, Foto: Savo Prelević

Dejan Vukšić je dobro rješenje u dugovoru sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i u skladu sa zakonom. Koga god da imenujemo biće kritikovan, kazao je potpredsjendnik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović.

On je kazao da treba omogućiti da se i na drugim pozicijima u bezbjednosnom sektoru nađu novi ljudi.

On je kazao da ih neke krtike javnosti dotiču, a neke ne.

"Izbor za v.d. Direktora policije morali smo da ga izaberemo jer je zakon takav ali očekujemo vrlo brzo kompetetivan konkurs na koji će se javiti više kandidata", kazao je Abazović

On je na navode pojedinih medija da je bilo trzavica između njega i Krivokapića kazao da takvi navodi nisu istiniti.

"Nikakvih trzavica između mene i gospodina Krivokapića nije bilo, glasali smo isto, to su samo zlonamjerni komentari", kazao je Abazović.

On je dodao i da moramo poštovati zakone, ako oni nijesu dobri mijenjaćemo ih".

Na pitanje da li će funkcije po dubini biti političke, rekao je da ne mogu da eliminišu neke ljude koji pripadaju partijama i koji su se borili za promjene u ovoj zemlji.

Obećali smo da ćemo stvari raditi postepeno.

Potpredsjendik Vlade je dodao i da će biti više zastupnika manjina u budućem periodu.

"Niko nema više nikakvu dilemu i u drugom koraku će pripadnici manjinskih naroda željeti da se involviraju u državnu upravu i nadam se da će taj vještački jaz da se smanji i na kraju eliminiše", kazao je Abazović.

Bonus video: