Bečić: Podgorica oduvijek bila otvorena za nove ljude, ideje i znanja

"Ovaj datum nas obavezuje da iskažemo najdublje poštovanje prema herojima Narodnooslobodilačke borbe koji su dali svoje živote za slobodu, kao univerzalnu vrijednost savremene civilizacije", navodi Bečić

6130 pregleda 2 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, čestitao je 19. decembar, Dan Glavnog grada Podgorica, gradonačelniku Ivanu Vukoviću i predsjedniku Skupštine Glavnog grada Đorđu Suhihu.

"Povodom 19. decembra, Dana Glavnog grada Podgorica, koristim priliku da Vam u ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime čestitam ovaj važan datum kojim proslavljamo naše antifašističko nasljeđe. Ovaj datum nas obavezuje da iskažemo najdublje poštovanje prema herojima Narodnooslobodilačke borbe koji su dali svoje živote za slobodu, kao univerzalnu vrijednost savremene civilizacije", navodi Bečić.

On je izrazio nadu da će Glavni grad i pored svih izazova uslovljenih pandemijom virusa Korona, dočekati svoj praznik motivisan vizijom Podgorice kao evropskog grada, na ponos svojih i građana cijele Crne Gore.

"Podgorica je oduvijek bila otvorena za nove ljude, ideje i znanja, pa vjerujem da će lokalna uprava gajiti kosmopolitski duh grada i unapređivati njegov ekonomski, ekološki i kulturni razvoj. Još jednom, koristim priliku da Vam čestitam 19. decembar, Dan Glavnog grada, sa uvjerenjem da Podgorica ostaje primjer multietničkog i multikulturalnog identiteta Crne Gore", zaključio je Bečić u čestitci povodom Dana Glavnog grada.

Bonus video: