Krivokapić: Grčka dobar uzor kako prebroditi krize

Partsos je, kako se navodi, pozitivno ocijenio posjetu premijera institucijama u Briselu i prenio snažnu podršku Grčke Crnoj Gori na putu integracija u Evropsku uniju

2131 pregleda 2 komentar(a)
Krivokapić sa ambasadorom Grčke, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić sa ambasadorom Grčke, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora se nalazi u relativno nezavidnoj situaciji, ali joj Grčka, koja je prebrodila brojne krize, predstavlja dobar uzor, kazao je premijer Zdravko Krivokapić u razgovoru sa grčkim ambasadorom Panajotisom Partsosom.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz Vlade, iskazao zadovoljstvo primjerima dobre prakse u odnosima dvije države.

„Konstatovao je da se Crna Gora, između ostalog i usljed pandemije Kovid-19, nalazi u relativno nezavidnoj situaciji, ali da primjer Grčke, koja je prebrodila brojne krize, predstavlja dobar uzor“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora i Grčka imaju mnogo sličnosti, koje su preduslov dobre saradnje u mnogim oblastima.

Partsos je, kako se navodi, pozitivno ocijenio posjetu premijera institucijama u Briselu i prenio snažnu podršku Grčke Crnoj Gori na putu integracija u Evropsku uniju.

„Predsjednik Vlade Crne Gore i ambasador Grčke izrazili su nadu da će uslovi pandemije uskoro dopustiti i mogućnost međusobnih posjeta na relaciji Crna Gora – Grčka“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: