Prestao mandat za nekoliko državnih sekretara u Ministarstvu pravde

Imenovan je i Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte na čijem čelu je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić

19624 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Vlada je donijela rješenja o prestanku mandata za nekoliko državnih sekretara u Ministarstvu pravde, zbog ukidanja tog resora.

Nekadašnje Ministarstvo pravde sada je Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava, a na njegovom čelu je minister Vladimir Leposavić.

Na osnovu Vladinog rješenja mandat je prestao sekretarki Ministarstva Nadi Stanišić, generalnoj direktorici Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija Nataši Radonjić, generalnom direktoru Direktorata za međunarodnu saradnju Ognjenu Mitroviću, generalnom direktoru Direktorata za građansko zakonodavstvo i nadzor Ibrahimu Smailoviću i generalnom direktoru Direktorata za informaciono komunikacione tehnologije pravosuđa i bezbjednost podataka Darku Kovačeviću.

Zbog ukidanja Ministarstva za ljudska i manjinska prava vlada je donijela rješenje o prestanku mandata generalnoj direktorici Direktorata za unapređenje i zaštitu ljudskih prava i sloboda, Blanki Radošević Marović.

Imenovan je i Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte na čijem čelu je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić. Članovi Savjeta su potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, savjetnik predsjednika Vlade za pravna pitanja Ivan Šikmanović i generalni sekretar Vlade Božo Milonjić. Za državnu sekretarku u Ministarstvu ekonomskog razvoja imenovana je Milena Lipovina Božović.

Bonus video: