"zaustavićemo proces zatiranja Crne Gore"

Liberalna partija, Patriotsko komitski savez i "Luča" potpisali "Patriotsku deklaraciju za slobodarski Nikšić"

"Biće mjesta za sve, jer se Crna Gora nalazi u situaciji kada je ugrožena ne samo identitetska i državna struktura već se Crna Gora pretvara u kleronacionalističku državu i da to u Crnoj Gori ne smije da se dešava", rekao je potpredsjednik LP Jovo Rabrenović

12007 pregleda 105 reakcija 104 komentar(a)
Sa potpisivanja deklaracije, Foto: Liberalna partija
Sa potpisivanja deklaracije, Foto: Liberalna partija

Liberalna partija (LP), Patriotsko komitski savez Crne Gore i Forum slobodnih građana "Luča" potpisali su "Patriotsku deklaraciju za slobodarski Nikšić", saopšteno je danas iz LP.

"Na poziv Liberalne partije za objedinjavanje procrnogorskih, antifašističkih i građanskih snaga i udruživanje u cilju očuvanju nacionalnih interesa i odbrane nacionalnog identiteta, deklaraciju su potpisali u ime Liberalne partije Jelena Marković v.d. predsjednica Odbora Liberalne partije Nikšić, u ime Patriotsko komitskog saveza Predsjednica Tanja Knežević Perišić i ispred Foruma slobodnih građana "Luča" izvršni direktor Nebojša Mrvaljević. Istorijski trenutak u kojem se nalazi Crna Gora zahtijeva od svih nas, bez obzira na lične, porodične, vjerske i etničke različitosti, da budemo na visini zadatka i da ne dozvolimo da se uruše vrijednosti koje su stotinama godina tokom nastanka i izgradnje države predstavljale stub opstanka Crne Gore, navodi se u Deklaraciji. Potpisujući platformu - "Za slobodarski Nikšić" zaustavićemo proces zatiranja Crne Gore otpočet organizovanim političkim protestima – litijama koji su imali svoju kulminaciju 30. avgusta 2020. godine i pružićemo građanima Nikšića i Crne Gore mogućnost da stvaramo naprednu, ekonomski razvijenu, progresivnu Crnu Goru", navodi se u saopštenju LP.

Potpredsjednik LP Jovo Rabrenović kazao je da će LP okupljati sve snage koje baštine istinske vrijednosti Crne Gor.

"Biće mjesta za sve, jer se Crna Gora nalazi u situaciji kada je ugrožena ne samo identitetska i državna struktura već se Crna Gora pretvara u kleronacionalističku državu i da to u Crnoj Gori ne smije da se dešava", rekao je Rabrenović.

Tanja Knežević Perišić predsjednica Patriotsko Komitskog saveza poručila je da taj pokret na ovaj način ostvaruje svoju proklamovanu misiju objedinjavanja svih antifašističkih, crnogorskih snaga.

"Crna Gora mora biti iznad svih drugih interesa i ličnih i partijskih i svih ostalih", kazala je ona.

Nebojša Vučinić ispred udruženja "Luča" kazao je da osjećaju da se ljudska prava u Crnoj Gori više ne poštuju i da se ideja jednakosti i uvažavanja multireligijskog sklada i poštovanja Ustava mora snažno podržati i u potpunosti vratiti Crnoj Gori.

Jelena Marković predsjednica Opštinskog odbor (OO) LP Nikšić, pozvala je sve građane Nikšića da potpišu i podrže ovakvu Deklaraciju čiji je tekst i predstavila.

"Poziv za potpisivanje podrške ovoj Deklaraciji je otvoren i upućen svim rodoljubivim, antifašistički opredjeljenim partijama, NVO, građanskim forumima, udruženjima građana i pojedincima", zaključuje se u saopštenju LP.

Preporučujemo za Vas