Počinje izgradnja park-šume Krupac

Elektroprivreda je opredijelila sredstva, ali do njegove realizacije nije došlo jer, kako je tada nezvanično “Vijestima” rečeno, Opština i EPCG nijesu mogli da se dogovore ko će odžavati park i upravljati njime kada bude izgrađen

3216 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Kada su u olujnom nevremenu 2014. godine uništene topole pored Krupačkog jezera, EPCG, koja gazduje pomenutim prostorom, obećala je da će teren sanirati, pošumiti i na oko sedam hiljada kvadrata izgraditi park. Projekat je završen prije dvije godine, Elektroprivreda je opredijelila sredstva, ali do njegove realizacije nije došlo jer, kako je tada nezvanično “Vijestima” rečeno, Opština i EPCG nijesu mogli da se dogovore ko će odžavati park i upravljati njime kada bude izgrađen.

Izgleda da će projekat konačno biti realizovan, jer su predsjednik Opštine Milutin Simović i izvršni direktor EPCG Igor Noveljić potpisali Sporazum o zajedničkoj realizaciji projekta izgradnje park-šume Krupac. Elektroprivreda je za pomenuti projekat izdvojila 190.000 eura, a novac će, prema riječima Simovića, biti iskorišten “za kreiranje nove sportsko-rekreativne oaze uz krupačku branu”.

Simović se zahvalio i na donaciji opredijeljenoj povodom obilježavanja jubileja 110 godina postojanja Elektroprivrede, za rekonstrukciju javne rasvjete na potezu od Dukla, duž Podgoričkog puta i Bulevara Vuka Mićunovića do Trga Save Kovačevića, kao i ulicama Ivana Milutinovića i Vuka Karadžića.

Bonus video: