Martinović: Drljević da bude predsjednik Savjeta kolašinskog Centra za kulturu

Šef odborničkog kluba Demokrata, zbog svega toga, smatra da je „principijelno i društveno odgovorano da se upravo Drljević nađe na čelu JU "Centar za kulturu" Kolašin, a ne neko ko nije iz te oblasti“. Prema Martinovićevim riječima, „svako drugo rešenje bilo potpuno degradiranje Centra za kulturu“

4244 pregleda 283 reakcija 12 komentar(a)
Martinović, Foto: Boris Pejović
Martinović, Foto: Boris Pejović

Šef odborničkog kluba Demokrata Vladimiri Martinović amandmanom je tražio da se za predsjednika Savjeta kolašinskog Centra za kulturu imenuje poznati karikaturista Darko Drljević. Predlogom Odluke o imenovanju Savjeta, Drljević je predložen jednog od članova tog tijela, dok je planirano da predsjednik bude Željko Braunović.

„Bez obzira na činjenicu što niko kandidata nije predložen od strane opozicije niti je aktuelna parlamentarna većina DPS-GB-SD opoziciju uvažila na bilo koji način, smatramo realnim i razumnim da se za predsjednika Savjeta jedne ovakve institucije a od predloženih kandidata, nađe istaknuti umjetnik, karikaturista Darko Drljević“, napisao je u obrazloženju Martinović.

On podsjeća da je Drljević do sada osvojio 207 nagrada na međunarodnim takmičenjima. Karikaturiosta je, kaže šef odborničkog kluba Demokrata, do sada imao 60 samostalnih i preko 450 kolektivnih izložbi.

„Učesnik je mnogih slikarskih kolonij, kao i kolonija karikature. Uvršten je u svjetsku antologiju ,,Poznati svjetski karikaturisti”. Osnivač je i glavni urednik humorističkog magazina ,,Tuš” i organizator Međunarodnog festivala karikature u Kolašinu. Bavi se slikarstvom, ilustracijom, grafikom, ilustrovanjem udžbenika, kao i animiranim filmom. Proglašavan je za karikaturistu godine u Srbiji i Crnoj Gori. Objavio je knjigu karikatura i kratkih priča 2010 godine...Dobitnik je i specijalne nagrade za slikarstvo u Nakcivanu- Azerbejdžan 2013 godine“, napisao je Martinović.

Šef odborničkog kluba Demokrata, zbog svega toga, smatra da je „principijelno i društveno odgovorano da se upravo Drljević nađe na čelu JU "Centar za kulturu" Kolašin, a ne neko ko nije iz te oblasti“. Prema Martinovićevim riječima, „svako drugo rešenje bilo potpuno degradiranje Centra za kulturu“.

U Savjetu te ustanove, kako je predložila izvršna vlast, trebalo bi, pored Drljevića i Braunovića, da budu Radoica Jovanović , Sanja Vlahović i Draginja Kujović.

Bonus video: