Lekić: Upitna legitimnost izbora u narednoj godini

Prema njegovim riječima, Demos završava staru godinu ojačan, sasvim vraćen građanskim idejama koje su ih okupile prije dvije godine
13 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2017. 16:22h

Politička kriza, koja je karakterisala proteklu godinu, biće nastavljena i u narednoj, što dovodi u pitanje legitimnost svih predstojećih izbora, ocijenio je Lider Demosa Miodrag Lekić.

On je na novogodišnjem koktelu stranke istakao da se završava sumorna godina za zemlju i crnogorske građane, koju karakteriše duboka ekonomska, politička i moralna kriza.

Ista kriza, kako je naveo, sada već cementirana, nastavlja se u narednoj godini.

"Otuđena vlast to ne krije, pa bez nelagode najavljuje već od 1. januara povećanje PDV-a, poskupljenje struje i goriva, što će neminovno uticati na poskupljanje svih drugih proizvoda. S druge strane, nastavlja se politička kriza koja dovodi u pitanje i legitimnost svih izbora u 2018. godini“, kazao je Lekić.

Prema njegovim riječima, Demos završava staru godinu ojačan, sasvim vraćen građanskim idejama koje su ih okupile prije dvije godine.

"Zato Demos ostaje još jače otvoren za okupljanje demokratskih snaga, da bi zajedno doprinosili, kako promjeni otuđene i nekontrolisane vlasti, tako i formiranju kredibilne opozicione alternative koja bi otvorila proces dekriminalizacije društva, oslobođenju zarobljenih institucija, izdradnji pravne države i ekonomskom oporavku zemlje“, poručio je Lekić.

S druge strane, kako je naveo, Demos je svojim demokratskim idejama, političkom kulturom i ukupnom snagom stranke, spreman na samostalno djelovanje, preuzimajući odgovornost za svoje javno postupanje.

Galerija

Bonus video: