SJEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA

Plav: Odbornici smijenili Bajraktarevića, Canović novi predsjednik Opštine, DPS napustio sjednicu

Canović je izabran sa 16 glasova podrške i jednim uzdržanim

17255 pregleda 188 reakcija 18 komentar(a)
Canović, Foto: Jadranka Ćetković
Canović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 21.12.2020. 17:22h

Odnornici Skupštine opštine (SO) Plav usvojili su predlog odluke za razrješenje predsjednika Opštine Plav Mirsada Barjaktarevića, sa 17 glasova za i pet uzdržanih.

Za novog predsjednika Opštine Plav izabran je Nihad Canović (SD), sa 16 glasova podrške i jednim uzdržanim.

U predlogu initiative koji su podnijele Bošnjačka stranka (BS) i SD među razlozima za razrješenje predsjednika Opštine su: nepredlaganje budžeta u propisanom roku, obzirom da Odluka o budžetu za 2021. godinu nije utvrđena niti je organizovana javna rasprava, te je više nego evidentno da rokovi koji su precizirani zakonom nisu ispoštovani." Takođe, usljed nepredviđenih okolnosti pandemije koronavirusa postoji realna potreba za rebalansom budžeta usvojenog za 2020. godinu, ali ni taj materijal nije upućen Skupštini na uavajanje", piše u predlogu za razrješenje.

U inicijativi se kao najvažniji razlog ističe što je Bajraktarević izgubio podršku odbornika koji su ga izabrali na mjesto predsjednika.

Bajraktarević je prije parlamentarnih izbora, zbog neslaganja sa vrhom partije, napustio SD i na izborima podržao Demokratsku partiju socijalista (DPS), što je i razlog za razrješenje.

Nakon njegove smjene odbornici DPS prešli su u opozicione klupe i napustili zasijedanje.

Parlament Plava broji 31 odbornika.

Dvadeset četiri su bili iz vladajuće koalicije - SD deset, BS sedam, DPS šest, Albanska alternativa jedan, dok su u opoziciji tri odbornika Socijaldemokratske partije (SDP), dva iz kaoalicije koju čine Demokratski front (DF) i Socijalistička narodna partije (SNP), te po jedan odbornik Demokratske Crne Gore i grupe birača "Biram Plav".

Preporučujemo za Vas