SNP Nikšić: Čelnici opštine na objekat iz 1900. godine stavili plastificiranu bravariju

"Pošto je ponovo započeta rekonstrukcija dvorca, s pažnjom treba ispratiti kako se i koji radovi odvijaju, jer prednje naznačeno pokazuje kakvi su ciljevi trenutne vlasti", zaključuju iz SNP

5067 pregleda 6 komentar(a)
SNP, Foto: Miloš Rudović
SNP, Foto: Miloš Rudović

Kako se Demokratska partija socijalista (DPS) odnosi prema kulturnoj baštini eklatantan primjer je Dvorac kralja Nikole podignut 1900. godine kao ljetnja rezidencija crnogorskog vladara, a po planu čuvenog arhitekte tih vremena Josipa Sladea, kazali su iz nikšićkog odbora Socijalističke narodne partije (SNP).

Navode da je odnos prema prošlosti i kulturnom nasleđu je i pokazatelj privrženosti DPS-a vrijednostima društva.

"Čelnici iz opštine Nikšić su prethodnu adaptaciju završili tako što su na objekat iz 1900. godine promijenili prozore i škure ugradnjom plastificirane bravarije. Ne može nam biti jasno ko je iz institucija kulture mogao dati saglasnost na takvo nešto ili pak, struka nije bitna, nego provizija od poslova što je moto ove stranke. Pošto je ponovo započeta rekonstrukcija dvorca, s pažnjom treba ispratiti kako se i koji radovi odvijaju, jer prednje naznačeno pokazuje kakvi su ciljevi trenutne vlasti", zaključuju iz SNP.

Bonus video: