Injac: Važan nastavak modernizacije VCG, kontinuirane obuke i školovanja pripadnika MO i VCG u SAD

"Injac je naglasila da će Crna Gora njegovati dobrosusjedske odnose na Zapadnom Balkanu, promovišući evroatlantske vrijednosti u ovom dijelu Evrope", kaže se u saopštenju

5593 pregleda 5 komentar(a)
Injac, Foto: Ministarstvo odbrane
Injac, Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarka odbrane Olivera Injac telefonski je razgovarala sa zamjenicom pomoćnika sekretara za odbranu Sjedinjenih Američkih Država, Lorom Kuper, itom prilikom sagovornicu upoznala sa prioritetima novoformirane Vlade Crne Gore te naglasila da će naša zemlja nastaviti da daje puni doprinos savezničkim i partnerskim naporima u cilju projektovanja međunarodnog mira i stabilnosti, saopšteno je iz njenog kabineta.

"Injac je naglasila da će Crna Gora njegovati dobrosusjedske odnose na Zapadnom Balkanu, promovišući evroatlantske vrijednosti u ovom dijelu Evrope", kaže se u saopštenju.

Kako dodaju, govoreći o značajnom doprinosu Sjedinjenih Američkih Država reformi sistema odbrane Crne Gore, Injac je kazala da Ministarstvo odbrane Crne Gore nastavlja posvećen i odgovoran odnos u realizaciji brojnih odbrambenih projekata sa SAD.

"Istakla je važnost nastavka modernizacije Vojske Crne Gore, kontinuiranih obuka i školovanja pripadnika MO i VCG u SAD, kao i efikasne saradnje u okviru sajber odbrane i bezbjednosti. Injac je iskazala očekivanje da će sadržajna i kvalitetna saradnja u oblasti odbrane nastaviti da se razvija predviđenom dinamikom, na obostrano zadovoljstvo", kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, zamjenica pomoćnika sekretara Kuper izrazila je zadovoljstvo aktuelnom bilateralnom odbrambenom saradnjom, naglašavajući da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da pružaju adekvatnu podršku unapređenju crnogorskog odbrambenog sistema.

"Kuper je, takođe, ukazala na značaj daljeg jačanja transatlantskih odnosa, ne samo za bezbjednost regiona, već i cijelog evropskog kontinenta", kaže se u saopštenju.

Bonus video: