optužbe na račun gradonačelnika

Knežević: Oskrnavljeni bilbordi sa likom Amfilohija i Irineja, procesuirati Vukovića i Novovića

"Ivan Vuković od jutros više nije gradonačelnik Podgorice, a pitanje je dana kad ce se preseliti u jedno danilovgradsko naselje", kazao je poslanik DF-a

19868 pregleda 852 reakcija 142 komentar(a)
Foto: Tviter/Milan Knežević
Foto: Tviter/Milan Knežević

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević optužio je gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića da je na čelu "kriminalne grupe" koja je oskrnavila bilborde u zetskom selu Mojanovići, na kojima se nalaze fotografije preminulih patrijarha srpskog Irineja i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

"U izvršenju krivičnog djela aktivno su učestvovali zaposleni u komunalnoj policiji Glavnog grada koji su davali instrukcije i nadgledali čitavu akciju skrnavljenja bilborda sa likovima patrijarha Irineja i mitropolita Amfilohija, i istu fotografisali kako bi je vjerovatno poslali od jutros bivšem gradonačelniku Ivanu Vukoviću", objavljeno je na zvaničnoj stranici DF-a na Fejsbuku.

"Ideolog ovog huliganstva je od jutros bivši gradonačelnik Ivan Vuković koji je ovim kukavicama i kriminalcima koji su po mrklom mraku uništavali bilbord, poslao zaštitu Komunalne policije ne bi li upotpunili ovo krivično djelo", kazao je Knežević.

Mojanovići
foto: Tviter/Milan Knežević

Pozvao je potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i v.d. direktora policije Veselina Damjanovića da preduzmu radnje iz svoje nadležnosti kako bi "od jutros bivši gradonačelnik Ivan Vuković, načelnik Komunalne policije Miloš Novović i ostala NN lica koja su njih dvojica angažovali odmah bili procesuirani na način što će im osnovni tužilac odrediti zadržavanje do 72 sata prije nego budu izvedeni pred sudiju za istragu."

"Sad je vrijeme da provjerimo da li u institucijama sistema ima nedodirljivih i da li će protiv od jutros bivšeg gradonačelnika Ivana Vukovića i njegove kriminalne grupe, biti pokrenut krivični postupak? Ovo nije nikakav revanšizam, već poštovanje zakona ove države. Ivan Vuković od jutros više nije gradonačelnik Podgorice, a pitanje je dana kad ce se preseliti u jedno danilovgradsko naselje. Možda pravda zvuci kao revanšizam, ali od nje nikad nećemo odustati", poručio je Knežević.

Preporučujemo za Vas