Mijović: Novim mjerama ugrožena osnovna ljudska prava

"Vlada rizikuje da počne da gubi podršku, kod građana koji su glasali za nju ali i kod koalicionih partnera”, kazao je predsjednik GP Nova ljevica

5421 pregleda 35 reakcija 11 komentar(a)
Mijović, Foto: GP Nova ljevica
Mijović, Foto: GP Nova ljevica

Vlada je novim epidemiološkim mjerama ugrozila osnovna ljudska prava i slobode, jednakost i ograničila slobodu kretanja, ocijenili su iz Građanskog pokreta (GP) Nova ljevica.

Predsjednik tog pokreta Saša Mijović rekao je da je Vlada, umjesto da se okrene pružanju pomoći i ispunjavanju obećanja građanima, radnicima koji ostaju bez posla, penzionerima, nezaposlenima, malim privrednicima i svima koji su ugroženi pandemijom koronavirusa, nastavila sa nerazumnim i selektivnim mjerama.

“Bivša vlast, odnosno Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT), djelovanjem i mjerama koje su podrazumijevale rigorozne kazne za obične građane, a zatvaranje očiju pred kršenjem mjera od strane povlašćenih, pokazala nam je kako u praksi izgleda diskriminacija u vrijeme pandemije. Nova vlast nastavlja u istom smjeru ali ovoga puta su diskriminisani građani koji ne posjećuju vjerske objekte”, kazao je Mijović.

On je rekao da se svakom novom odlukom i postupkom Vlade, sve više gubi sekularni i građanski koncept države, čemu se, kako je naveo, GP Nova ljevica oštro protivi.

"Vlada rizikuje da počne da gubi podršku, kod građana koji su glasali za nju ali i kod koalicionih partnera”, naveo je Mijović.

On je pozvao Vladu i premijera da prekinu sa diskriminacijom, pogrešnim odlukama, starim praksama i okrenu se građanima.

“U suprotnom, plašimo se da će borba i žrtve rušenja stare vlasti i sistema biti uzaludni, a "sloboda neće umjeti da pjeva kao što su sužnji pjevali o njoj”, zaključio je Mijović.

Bonus video: