Injac i Grubišić: Otvoren politički dijalog o svim pitanjima

Grubišić je Injac uputio čestitke povodom imenovanja na dužnost i poželio uspješan mandat. Poručio je da Crna Gora i Hrvatska njeguju odlične savezničke odnose, te da će Republika Hrvatska nastaviti da podržava našu zemlju na putu ka Evropskoj uniji

6048 pregleda 1 komentar(a)
Injac i Grubišić, Foto: Ministarstvo odbrane
Injac i Grubišić, Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarka odbrane Olivera Injac sastala se sa ambasadorom Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Veselkom Grubišićem, saopšteno je iz kabineta Ministarstva odbrane.

Tokom sastanka, Injac i Grubišić iskazali su zadovoljstvo dobrosusjedskim odnosima i naglasili značaj kontinuiranog jačanja saradnje u oblasti odbrane.

Injac je istakla važnost ekspertske i političke podrške Republike Hrvatske Crnoj Gori na njenom evropskom putu, koja je bila posebno izražena u procesu pristupanja naše zemlje u NATO. Injac je podsjetila na uspješan zajednički angažman pripadnika Vojske Crne Gore i Oružanih snaga Republike Hrvatske u misiji Odlučna podrška u Avganistanu i istakla da je upravo taj model dokaz da zemlje Zapadnog Balkana mogu zajednički uspješno doprinositi očuvanju mira i stabilnosti u svijetu.

Injac je istakla je posvećenost sprovođenju prioriteta novoformirane Vlade Crne Gore, posebno u domenima ostvarivanja ciljeva vanjske politike, kao i odgovornom ispunjavanju obaveza koje proizilaze iz članstva u Alijansi. Izrazila je zadovoljstvo odbrambenom saradnjom sa Republikom Hrvatskom, ističući nastavak školovanja kadra na hrvatskim vojnim akademijama. Injac je, takođe, kazala da su odbrambene regionalne inicijative odlična platforma za razmatranje modaliteta zajedničke saradnje, vodeći se principom udruživanja kapaciteta i dijeljenja resursa, te zaključila su Crna Gora i Hrvatska ostvarile značajne rezultate i izgradile povjerenje zajedničkim djelovanjem u okviru regionalnog odbrambenog konteksta.

Grubišić je Injac uputio čestitke povodom imenovanja na dužnost i poželio uspješan mandat. Poručio je da Crna Gora i Hrvatska njeguju odlične savezničke odnose, te da će Republika Hrvatska nastaviti da podržava našu zemlju na putu ka Evropskoj uniji. Govoreći o saradnji u oblasti odbrane, ambasador je iskazao spremnost za nastavak svih bilateralnih projekata planiranom dinamikom. Injac i Grubišić su, u cilju zajedničkog doprinosa stabilnoj i prosperitetnoj Evropi, iskazali spremnost za otvoren politički dijalog o svim pitanjima od obostranog interesa.

Bonus video: