Canović: Svoje znanje uložiću u dalji razvoj Plava

"Vjerujem da ćemo ubijediti novu Vladu u važnost izgradnje puta Plav - Bogićevica, a vjerujem i da će se uvidjeti da pitanje Plavskog jezera nije lokalnog nego državnog karaktera"

3737 pregleda 6 komentar(a)
Nihad Canović, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Nihad Canović, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Novoizabrani predsjednik Opštine Plav Nihad Canović poručio je da će svoje znanje uložiti u dalji razvoj Plava, te da će svakim potezom njegovati međuvjerski sklad ove opštine.

On je poručio da će da će insistirati na izgradnji puta Plav - Bogićevića, kao i da su njegova vrata otvorena za svakog građanina.

"Ići ćemo putem jedinstva, konsenzusa i dogovora, oko svih važnih odluka. Nećemo odustati od projekata koji nam život znače. Vjerujem da ćemo ubijediti novu Vladu u važnost izgradnje puta Plav - Bogićevica, a vjerujem i da će se uvidjeti da pitanje Plavskog jezera nije lokalnog nego državnog karaktera", rekao je Kako Canović, inače član Socijaldemokrata Crne Gore.

Dodao je da će njegova vrata biti otvorena za sve građane.

"Svjestan sam mudrosti i hrabrosti naših predaka koji su nam omogućili da danas mi u Plavu budemo svoji na svome, da Plav bude pravi primjer sklada i harmonije različitih kultura, vjera i nacija, te da je privilegija to što sam izabran na mjesto predsjednika Opštine Plav. Važno je biti čovjek, i zato obećavam da ću ovu poziciju koristiti isključivo da bih bio čovjek na usluzi svim građanima naše lijepe, geografski možda male, ali istorijski velike opštine".

Kako je saopšteno iz SD-a Canović je rođen 1990. godine u Podgorici.

Osnovnu i srednju školu završio je u Plavu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Tokom studija radio je kao praktikant u revizorskoj kući Pricewaterhouse Coopers.

Od 2016. godine radi u Skupštini Crne Gore, a od avgusta 2018. obavlja funkciju potpredsjednika Opštine Plav. Canović je koordinator OO SD Plav.

Bonus video: