"Odnos Crne Gore i Rusije dovesti na nivo koji odgovara istorijskim tradicijama i očekivanjima"

"Vrijeme je da se pitanje odnosa sa Rusijom izdigne iznad jednog politikantskog i nedržavničkog odnosa koji je, na našu žalost, njegovala prethodna Vlada", rekao je Milačić

3655 pregleda 101 reakcija 13 komentar(a)
Maslenikov i Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Maslenikov i Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Dovođenje rusko-crnogorskih odnosa na nivo, koji odgovara istorijskim tradicijama i očekivanjima naroda dviju zemalja ostaju u fokusu pažnje Ambasade Rusije u Crnoj Gori.

To je, kako je saopšteno iz Prave Crne Gore kazao ambasador Ruske Federacije Vladislav Maslenikov koji je danas razgovarao sa literom te partije Markom Milačićem.

Milačić jem kako je saopšteno, izrazio očekivanje da će saradnja sa Ruskom federacijom u narednom periodu biti intezivnija, te da će omogućiti učestalije kontakte i razmjenu posjeta na visokom nivou.

"Vrijeme je da se pitanje odnosa sa Rusijom izdigne iznad jednog politikantskog i nedržavničkog odnosa koji je, na našu žalost, njegovala prethodna Vlada. Geopolitičke pozicije su van naše sfere moći i položaj Crne Gore u tim odnosima mora biti takav da se pokaže konstruktivan i prijateljski odnos sa svim međunarodnim subjektima. Posebno je važno da takav odnos njegujemo sa bratskim ruskim narodom. Naša istorija, puna zajedničkih trenutaka i naši narodi, snažno privrženi jedan drugom, obavezuju nas na to", rekao je Milačić.

On je, kako se dodaje, naglasio da je jasan stav Prave Crne Gore po pitanju pridruživanja Crne Gore sankcijama koje Evropska unija nameće Rusiji.

"Sankcije bespotrebno opterećuju naše odnose i prave štetu, prije svega, Crnoj Gori. Spremni smo, kao razumni političari, da prihvatimo činjenicu da spoljno-politička orjentacija Crne Gore u ovom trenutku ide u pravcu usklađivanja državne politike sa odlukama EU, ali moramo maksimalno iskoristiti sve mogućnosti da se, za dobro Crne Gore, saradnja sa Rusijom kao tradicionalnim prijateljem i značajnim ekonomskim partnerom, podigne na mnogo veći nivo. To treba da vodi do, nadamo se, i do skorog ukidanja sankcija", rekao je, kako je izumeđu ostalog saopšteno iz Prave Crne Gore, Milačić.

Bonus video: