ZAMAJAVANJE JAVNOSTI Glasali protiv, a obezbjedli kvorum za smjenu Đurovića

Nimanbegu i Popović su glasali protiv, ali nisu izašli iz sale i tako obezbjedili kvorum
0 komentar(a)
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.12.2017. 00:39h

Glasovima vladajuće koalicije i zahvaljući kvorumu koji su obezbjedili Genci Nimanbegu i Andrija Popović, Goran Đurović je razriješen funkcije u Savjetu RTCG.

Nimanbegu i Popović su glasali protiv, ali nisu izašli iz sale i tako uskratili kvorum. Ervin Ibrahimović iz Bošnjačke stranke je bio uzdržan.

Marina Jočić iz DF im je poručila da je "nemoralno i nekorektno" da zamajavaju crnogorsku javnost glasanjem protiv rušenja Savjeta RTCG, a da u isto vrijeme ostaju i obezbjeđuju kvorum.

Poslanica Demokratske partije socijalista Marta Šćepanović kazala je da NVO sektor ne treba da djeluje kao opozicija i ocijenila da je protestni performans organizovan radi očuvanja mjesta Gorana Đurovića u Savjetu RTCG.

Ona je navela da Administrativni odbor radi po zakonu i Ustavu "bez obzira na neprimjeren uticaj dijela medija i dijela NVO".

Poslanik Demokratskog fronta Predrag Bulatović je ocijenio da se radi o brutalnom i nezakonitom smjenjivanju.

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore predložio da se Goran Đurović razriješi funkcije u Savjetu Radio-televizije Crne Gore.

Đurović je prilikom izjašnjenja pred Odborom kazao da nezakonitim razrješenjem članova Savjeta Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Demokratska partija socijalista (DPS) pokušava da od Javnog servisa ponovo napravi partijsku televiziju.

Bonus video: