SNP: Građani ostaju bez posla, hiljade rade za minimalac, a Karadžić prima 400 eura po sjednici

"Dok građani Crne Gore grcaju u dugovima i finansijskim teškoćama, privilegovanim pojedincima se ne smije dozvoliti da i dalje arče njihov novac"

7118 pregleda 4 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti

U Crnoj Gori u kojoj građani svakodnevno ostaju bez posla i u kojoj hiljade građana primaju minimalnu zaradu od 222 eura, članovi Savjeta statističkog sistema primaju naknade od 250 eura po sjednici, dok predsjednica tog Savjeta Vesna Karadžić ima 400 eura po sjednici, saopšteno je danas iz Socijalističke narodne partije (SNP).

"Podsjećanja radi, riječ je o tijelu koje usvaja programe statistike i metodologije i koje je svojevremeno procijenilo da je crnogorskim građanima dovoljno dva eura dnevno za hranu. Sjednice pomenutog Savjeta, koje obično traju po sat vremena, ne oduzimaju puno energije njegovim članovima, ali Ministarstvo finansija je redovno plaćalo njihov 'rad'", navodi se u saopštenju SNP.

Oni pozivaju ministra finansija i socijalnog staranja Milojoka Spajića da razmotri zakonitost i potrebu plaćanja ovolikih davanja članovima Savjeta statističkog sistema u što skorije vrijeme.

"Dok građani Crne Gore grcaju u dugovima i finansijskim teškoćama, privilegovanim pojedincima se ne smije dozvoliti da i dalje arče njihov novac", zaključuje se u saopštenju SNP.

Bonus video: