SO Berane usvojila budžet za 2021.

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić ocijenio je da je budžet realan, da očekuje da će u toku naredne godine doći do rebalansa, kao i da će 2021. biti godina sa najvećim radovima

2135 pregleda 119 reakcija 5 komentar(a)
Dragoslav Šćekić, Foto: Tufik Softić
Dragoslav Šćekić, Foto: Tufik Softić

Skupština opštine Berane usvojila je na današnjoj sjednici budžet za 2021. godinu vrijedan 10.700.000 evra.

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić ocijenio je da je budžet realan, da očekuje da će u toku naredne godine doći do rebalansa, kao i da će 2021. biti godina sa najvećim radovima.

Obraćajući se odbornicima opozicionog DPS-a, koji su kritikovali budžet, Šćekić je kazao da je Uprava javnih radova iz perioda njihove vlasti na državnom nivou obmanjivala Opštinu Berane o početku radova na izgradnji kružnog toka kod Bogavskog brda, gdje su se nekada nalazili semafori.

Podsjetio je da i su zaustavljeni radovi na izgradnji puta Berane – Petnjica.

"Gospodo iz DPS-a, razmišljamo o tome da raspišemo prijevremene lokalne izbore i da građani Berana daju svoj sud o tome kako radimo mi, a kako ste radili vi", kazao je Šćekić.

On je govorio o tome šta je sve urađeno u dijelu kapitalnih investicija u Beranama, o obavezama vraćanja kredita koja datiraju iz vremena prethodne vlasti i kapitalnim ulaganjima.

"Kada se radi samo o uličnoj rasvjeti, mi smo za ovih sedam godina postavili više kilometera rasvjete nego što je postavljeno za pedeset godina prije toga", rekao je Šćekić.

Na sjednici je usvojeno i više dugih značajnih odluka i izvještaja.

Bonus video: