Carević: Ako sam ja problem, evo vam fotelja

„Nije dobro, ali riješiće se sve. Vlast je izabrana i funkcioniše punim kapacitetom“, naveo je Carević

31637 pregleda 174 reakcija 31 komentar(a)
Sa jedne od sjednica SO Budva , ilustracija, Foto: Vuk Lajović
Sa jedne od sjednica SO Budva , ilustracija, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Skupštine opštine Krsto Radović ( Demokrate) odložio je današnju sjednicu lokalnog parlamenta na kojoj su trebala da budu usvojena dva ključna dokumenta budžet i Plana investicija za narednu godinu, i time praktično objelodanio da postoji ozbiljna kriza unutar aktuelne, još neformalne budvanske vlasti.

Iako je Radović, pozivajući se na propise pojasnio da se na takav potez odlučio jer opštinske službe i pored upozorenja nijesu dostavila dokumenta kako bi se sačinio Plan rada Skupštine opoštine što je bila obaveza jer taj dokument ttreba da bude usvojen do 31. decembra, ipak jasno je da je do odlaganja sjednice došlo jer nije postignut dogovor oko formiranja izvršne vlasti.

Naime, predstavnici tri partije SNP, Pokreta za promjene i Prave Budve , koje su u okviru koalicije „Za budućnost Budve – Marko Bato Carević“ sa svojih pet odbornika formirale treći blok, juče su se sastali sa Radovićem, a još ranije su iznijeli jasan stav da budužet neće biti usvojen dok ne bude formirana izvršna vlast u kojoj treba da im pripadne četvrtina funkcija.

Radović je nakon sjednice kazao da ne vidi nikakvu problematiku.

„ Prosto, moramo uvažavati Skupštinu opštine in to je jedina stvar.U protekloj godini smo imali situaciju da Plana rada SO nije donijet na vrijeme Ja sam obavijestio predstavnike izvršne vlasti još 23. oktobra da se dostave dokumenta, kako bi usvojili zajedno sa budžetom i Plana investicija. Kako budžet i Plan investicija bitni za funkcionisanje Opštine , tako je i Plan rada SO najbitniji dokument ovoga doma. Mislim da sva tri dokumenta treba da idu zajedno. Vjerujem da ćemo u narednih deset dana biti održana sjednica i nema nikakvih problema oko budžeta i Plana investicija“, kazao je Radović.

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević bio je direktniji i kazao je da nijesu dobre nikakve ucjene te da ako je on problem, nudi svoju fotelju..

"Za mene je ovo nove što se desilo. Mislim da je ovo trebalo na kolegijumu da se problematizuje. Mada me ništa ne iznenađuje. Opština će funkcinisati, nema nikakvih problema. Ne vidim u svim ovim tenzijama koje nas prate ovu godinu, želim da se ona što prije završi, da odemo što prije svi na odmor. Previše je ovdje loše energije , evo nadamo se da će ovi blagi dani unijeti i radost i ljubav koja je prijeko potrebna kako u ličnom , tako i političkom životu. Moraćemo se definitivno obračunati sa svim ucjenama jer to definitivno nije princip funkcionisanja. Danas je dozvoljeno sve , ali to nije dobro. Navikli smo u prethodnom periodu da funkcionišemo otežano, očigledno mi ne znamo drugačije raditi“, kazao je Carević.

Prema njegovim riječima moraće svi dobro da razmisle.

„ Nije dobro, ali riješiće se sve . Vlast je izabrana i funkcioniše punim kapacitetom“, naveo je Carević.

Aludirajući na dio koalcije koja je formirala treći blok, Carević je kazao da nije slučajno uoči izbora tražio da se svi zakunu na jevanđeelje da će sve biti kako treba.

„Sada već nije tako. Možda ovi blagi dani nekima donijeti drugačije mišljenje, da shvate da izborna volja građana je nešto što je obavezujući i da su ljudi predstavnici građana i da moramo raditi u najboljem interesu. Ovo nije najbolje moguće , ali ima rješenja. Ja se negdje nadam da ćemo u periodu pred nama , dobro razmisliti i hladne glave odlučiti. Nije sve u foteljama , ako ponovo budem ja problem, taj problem ćemo odmah riješiti. Ja zaista ovdje nijesam došao zbog fotelja , imam debelu štetu što sam ovdje, ali volim a radim ono što su građani odlučili i u interesu njihovom,. Nećemo podleći nikavim pritiscima i ucjenama , koje su nažalost svakodnevnica. To je nešto što nije ljudski i profesionalno“; poručio je Carević.

Bonus video: