Vuković o MA: Nećemo se 15 godina oporaviti od odluke neodgovornih

"Montenegro erlajnz je vitalni nacionalni interes, bez te kompanije smo odsječeni od svijeta", istakao je gradonačelnik Podgorice

10196 pregleda 112 reakcija 85 komentar(a)
Vuković, Foto: PG Biro
Vuković, Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da "klati vola zbog kila mesa i napraviti štetu od koje se Crna Gora neće moći oporaviti narednih 15 godina, mogu samo neodgovorni ljudi".

"I kazao sam ljudi koji ne vole Crnu Goru", kazao je Vuković na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada o situaciji sa Montenegro erlajnzom (MA).

On je, odgovarajući odborniku Demokrata Branku Vukoviću, rekao da MA nije ni "Vaš, ni moj, ni DPS, SNP-a, DF-a, već nacionalni brend".

"Možete da vidite ko profitira od toga, ne želim da vjerujem, uprkos svim kritikama, koje sam uputio Vladi, da je to prikriveni razlog. Ali, ako imate situaciju da se 80 odsto prevoza realizuje na jednoj liniji, imate dva prevoznika, ako jedan ispadne iz igre, ne treba biti genijalac, da se vidi kome to ide u prilog. Montenegro erlajnz je vitalni nacionalni interes, bez te kompanije smo odsječeni od svijeta", dodao je Vuković.

On tvrdi da je biznismen Veselin Mijač dao ogromnu pomoć, da je to čovjek koji je pritekao u pomoć za Fudbalski klub "Budućnost".

Odbornik Demokratskog fronta Aleksandar Sekulić da je kompanija "Savana", čiji je vlasnik Mijač, registrovana u Švedskoj za pokrivanje krovova, koja ima kapital od 43.000 eura i da takvoj firmi žele dati FK "Budućnost".

"Navijač sam 'Partizana', ali je i 'Budućnost' moj klub", kazao je Sekulić u toku današnjeg zasjedanja Skupštine Glavnog grada.

Vuković je odgovorio da postoje dva puta, odnosno da Glavni grad u narednih deset godina izdvoji 20 miliona za FK "Budućnost" ili da nađu finansijera.

On je kazao da je Mijač vrlo respektabilan, a da je podatke koje je iznio Sekulić, saopštio ranije poslanik Nebojša Medojević, zbog čega je vlasnik "Savane" pokrenuo tužbu.

"To je čovjek koji je prije pet šest godina kupio Mall of Montenegro i hotel 'Ramadu' za dvadeset miliona eura, bez kredita, što dovoljno govori o njegovim mogućnostima", kazao je Vuković.

Bonus video: