Ivanović: Proceduru sam sproveo u skladu sa Poslovnikom o radu DIK-a

„Kategorički tvrdim na nije bilo ni pokušaja da se utiče na moj stav po ovom pitanju. Posebno nijesam osječao ugroženost za moju porodicu, jer za to nijesam imao nikakvu indiciju“, kazao je Ivanović

17433 pregleda 68 reakcija 68 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Predsjednik Državne izborne komisije (DIK) Aleksa Ivanović kazao je da je proceduru u vezi sa verifikovanjem mandata poslanici URA-e Suadi Zoronjić sproveo u skladu sa Poslovnikom o radu DIK-a i da mirno čeka postupanje državnih organa po krivičnim prijavama, koje su najavljene.

On je naveo da je DIK obavijestila predsjednika Skupštine da nije u mogućnosti da dostavi izvještaj o popuni poslaničkog mandata iz razloga što je rezultat odgovora članova DIK-a - četiri za verifikaciju mandata, pet protiv i jedan uzdržan.

„Proceduru sam sproveo u skladu sa članom 8 Poslovnika o radu DIK-a, na način što sam svim članovima mejlom dostavio svu dokumentaciju, koju sam dobio od Skupštine“, rekao je Ivanović agenciji MINA.

On je naveo da je zahtijevao pisani odgovor, bez odlaganja.

„U toku cijelog postupka sam vodio računa da se ponašam nezavisno i nepristrasno, prema svim članovima, bez i primisli o tome da na bilo kakav način utičem na njihovo izjašnjavanje“, kazao je Ivanović.

On je naveo da ne prihvata izjave da je vršio opstrukciju procesa, zato što je sve sprovedeno u skladu sa Poslovnikom o radu DIK-a.

„Kategorički tvrdim na nije bilo ni pokušaja da se utiče na moj stav po ovom pitanju. Posebno nijesam osječao ugroženost za moju porodicu, jer za to nijesam imao nikakvu indiciju“, kazao je Ivanović.

On je rekao da potpuno miran čeka postupanje državnih organa po krivičnim prijavama, koje su najavljenje.

„Nadležni organi neka rade u skladu sa propisima, a ja se držim instinitih činjenica, koje saopštavam i o kojima imam dokaze“, zaključio je Ivanović.

Bonus video: